Powered by Jasper Roberts - Blog

Ört- och vitlöksbiffar med kall rödbetssås

Hej hej!
 
Hur har ni det där ute?
Jag har precis satt en bulldeg, och just nu står den i min Kitchen Aid och jäser till sig. Min son, Elliot, ska ha skogsfika på förskolan imorgon, så då måste det så klart bakas fika att lägga i hans lilla matlåda. Jag tänkte passa på att bjuda dotterns avdelning på fika också när jag ändå håller på, det uppskattas alltid och om inget annat av min lilla dotter.
I övrigt har det varit jobbdag som vanligt idag. Jag gjorde lax i citronsås till lunch och bjöd sedan på vaniljglass och vattenmelon till efterrätt. Vattenmelonerna är verkligen löjligt goda just nu, precis så där saftiga och krispiga i smaken som de ska vara. Så, på vägen hem från förskolan stannade jag och barnen till vid affären och köpte med oss lite vattenmelon hem också. Barnen älskar det lika mycket som jag gör. 
 
Nu sitter jag här och skriver lite medan jag kikar på barnen är som hoppar studsmatta i trädgården. Strax är det dags att gå in i köket igen och dels fortsätta med baket, och dela börja med matlagningen. 
Har ni bestämt vad ni ska äta än? Inte? Vad sägs om biffar? Jättegoda biffar som passar lika bra att stek/ugnssteka om det är dåligt väder, som att lägga dem på grillen en varm och solig sommardag! Servera dessutom med en kall rödbetssås och du har pricken över i!
 

Ört- och vitlöksbiffar med kall rödbetssås

 

Ört- och vitlöksbiffar:
  • 400 gram nötfärs
  • 2 msk timjan
  • 2 msk oregano
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • salt och peppar
 
  1. Blanda samman färsen med timjan, oregano, pressad vitlök och salt och peppar.
  2. Forma till åtta stycken biffar.
  3. Stek biffarna i lite smör och lägg sedan över dem i en ugnssäker form, och in i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter. Alternativt: Grilla dem på grillen i ca 15 minuter.
 
 
 
Kall rödbetssås:
  • ca 200 gram inlagda rödbetor
  • 1 dl kvarg
  • salt och peppar
 
  1. Finhacka rödbetorna och blanda samman med kvarg.
  2. Smaka av med salt och peppar.
  3. Låt gärna stå kallt i ca 15 minuter innan servering.
 
 
 
Servera biffarna tillsammans med rödbetssåsen och en god sallad. Nykokt bulgur, ris, eller potatis passar utmärkt att servera till. Smaklig måltid!