Korvsoppa med senapskräm
Hej igen!
Hoppas ni haft en lugn torsdagseftermiddag och kväll? Jag och barnen har haft det ganska lugnt och skönt. Vi har tittat på barnprogram och myst i soffan tillsammans och vi har lagt lite pärplattor som jag sedan stukit åt dem, så vi kan spara dem. Sådant är ju alltid kul att ha sen tycker jag!
Mat har vi också ätit! Det blev panera torsk med potatiskroketter (barnens favoritter) och fisksås! Riktigt samrrigt om jag får säga det själv! Till fisken hade jag dessutom mitt absoluta favorittillbehör - edamamebönor! Det finns inte mycket som slåt edamamebönor - perfekt tillbehör till fisk, löjligt gott i sallader och det är dessutom ett perfekt snack! Jag förväller dem bara i lite lättsaltat vatten och sen äter jag dem som godis! Har ni inte provat edamamebönor (sojabönor) än? Ja, då har ni verkligen missat något!!
Recept på fisksåsen kommer dyka upp här på bloggen, men vill ni redan nu ta en liten titt på både middagen, och bönorna, så passa på att kika in hos mig på Instagram där det som vanligt uppdateras dagligen med bilder.
@vardagsmatalajess
Just nu börjar det närma sig inte mindre än 1000 bilder bara på min mat under hashtaggen #vardagsmatalajess! Har ni själva Instagram? Provlagar ni något av mina recept? Använd gärna min hashtagg! Det hade varit jättekul att se era bilder på min mat!
Nu ska det dock även bli mat här på bloggen! Idag är det torsdag, så idag bjuder jag på soppa! Korvsoppa närmare bestämt, som höjs till helt nya höjder när den serveras tillsammans med en god kvcargbaserad senapskräm som får smälta i den varma soppa - oh my!
Korvsoppa med senapskräm

4 portioner
Korvsoppa:
- 400 gram falukorv
- 6 normalstora potatisar
- 3 morötter
- 1 stor palsternacka (eller 2 små)
- 8 dl vatten
- 3 köttbuljongtärningar
- 2 msk timjan
- salt och peppar
- Skala och dela potatis, morötter och palsternacka i mindre bitar.
- Koka upp rotsakerna tillsammans med vattnet, timjan och buljongtärningarna i ca 15-20 minuter, tills morötterna börjar mjukna.
- Skär korven i mindre bitar och lägg ner den i soppan. Låt koka i ytterligare ca 5-10 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
Senapskräm:
- 2 dl naturell kvarg
- 2 msk dijonsenap
- salt och peppar
- Blanda samman kvarg och dijonsenap (eller annan senap, efter smak).
- Smaka av med salt och peppar.
Servera soppan rykande het och toppa med en klick senapskräm!

Den varma soppan gör att senapskrämen sakta smälter ner i soppan efterhand man äter den. Soppan är god även utan kräm (mina barn äter utan), men jag rekomenderar er verkligen att prova tillsammans med krämen, den är verkligen pricker över i!