Powered by Jasper Roberts - Blog

Chiligratinerad kassler med ananas och champinjoner

Hej hej!

Söndag eftermiddag redan och helgen lider redan mot sitt slut... Jag tycker alltid att tiden går ganska fort, men på sommaren flyger den förbi med ilfart verkligen, tyvärr. Jag hade helst haft sommar året runt faktiskt och hade inte alls saknat vintern. Sommaren är helt klart den bästa tiden på året i min bok! Det gäller med andra ord att verkligen njuta så mycket som mänskligt möjligt nu de sista veckorna vi har kvar innan hösten gör sitt intåg, för jo, rätt vad det är så är även augusti över och löven börjar gulna ännu en gång...

Fast nu tycker jag inte att vi tänker på det, inte än! Jag tycker vi tänkte på mat istället, god mat! Sommar och grillmat i all ära, men ibland är det skönt att låta grillen vila en kväll och sätta på ugnen istället! Trots allt vill man ju dock ha lättsam mat i värmen, och kassler är ju lättsamt! Tillsammans med lite ananas, champinjoner och en förträffligt god och enkel sås så har ni den perfekta sommarkasslern!


Chiligratinerad kassler med ananas och champinjoner

 
4 portioner
 
  • 500 gram kassler
  • 250 gram färska champinjoner
  • 1 stor burk anansringar
  • ca 2 dl riven ost
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och peppar
 
  1. Skiva kasslern och lägg hälften av skivorna i botten på en ugnssäker form.
  2. Skiva champinjonerna och lägg dem ovanpå kasslern. Toppa med resten av kasslerskivorna.
  3. Lägg ut ananasringarna överst.
  4. Blanda samman grädde, chilisås och köttbuljong i en kastrull. Låt koka upp så köttbuljongen löser sig, och smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över kasslern och avsluta med den rivna osten.
  6. Gratinera på 200 grader i ca 15-20 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
 
Servera tillsammans med kokt ris och en god sallad.