Powered by Jasper Roberts - Blog

Paella med kyckling och räkor

God eftermiddag!
 
Ni vet den där lugna dagen jag sa imorse att jag skulle ha? Nja, det har väl gått så där med den ärligt talat... Barnen har knappt gjort annat än bråkat med varandra hela förmiddagen verkligen, och det är minst sagt utmattande. Nu tycks det dock att det lugnat ner sig för stunden så håll tummarna att det håller i sig! 
Just nu sitter både jag och barnen och äter mellanmål, de ville ha gröt så jag gjorde kanelgröt till oss alla, med en klick äppelmos på så klart! De har dessutom så snällt frågat om de inte kan få pannkakor till middag ikväll, så vet ni vad? Det kommer bli pannkakor till lördagsmiddag minsann i detta hushållet!
 
Vad ska ni själva äta ikväll? Kanske kan jag få tipsa om en jättegod paella för er som inte ska äta pannkaksmiddag? Jag brukar oftast göra en ganska basic paella - med "bara" räkor och kyckling. Denna paellan är superenkel att göra, men smakar allt annat än enkelt. Det är så otroligt gott verkligen!!
 

Paella med kyckling och räkor

 
4 portioner
 
Saffransris:
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 dl basmatiris
  • 0,5 gram saffran
  • 6,5 dl vatten
  • 1 hönbuljongtärning
 
  1. Finhacka löken och vitlöken och fräs dem tillsammans med riset i lite olja.
  2. Tillsätt saffran, vatten och smula ner buljongtärningen.
  3. Koka upp och lått puttra på svag värme under lock i ca 15-20 minuter, tills alla vätska absorberats. 
 
 
      
 
Paella:
  • 500 gram kycklingfilé
  • 1 röd paprika
  • 2 dl gröna ärter
  • ca 300 gram skalade räkor
 
  1. Skär kycklingen i små bitar och stek dem runt om så de får fin färg.
  2. Hacka paprikan och tillsätt dem och ärterna i stekpannan tillsammans med kycklingen.Stek tills paprikan börjar mjukna något.
  3. Rör ner räkorna och låt dem bara bli precis varma.
  4. Blanda samman kyckling- och räkröran tillsammans med saffransriset och smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med citronklyftor att pressa över paellan. Den färskpressade citronen blir verkligen pricken över i för denna rätten, och är ett måste som tillbehör på tallriken. 
 
 
Jag önskar er alla en riktigt bra och trevlig lördagskväll mina vänner. Vi ses och hörs imorgon!