Powered by Jasper Roberts - Blog

Änglamat

Hej och godkv... Godnatt?
 
Ja, dagen är nästan över nu, men jag ser att jag hinner med ett litet snabbt inlägg innan vi officiellt kan säga att det är lördag! Jag hade tänkt publicera detta lilla tipset tidigare idag, men faktum är att denna dagen har flugit förbi verkligen!
Hela  dagen spenderade jag mer eller mindre i min dotters rum. Jag har kastat ut hennes gamla bokhyllor och ställt in det nya hyllsystemet vi köpte till hennes i onsdags. Det innebar ju så klart inte bara lite ommöblering, utan även en riktig storstädning/utrensing. Jag rensade ut både leksaker och böcker som hon vuxit ifrån - framför allt böcker faktiskt! Jag har tyckt länge att hon har haft så himla många böcker, men nu när jag gick igenom dem och rensade ut "bebisböckerna" så har hon helt plötsligt nästan inga kvar alls! Oj då!  Nåväl, nu är där rent, utrensat och framför allt bättre (och snyggare) förvaring i rummet. Mamman är mer än nöjd, och dottern lika så. Perfekt. Nu ska jag bara ta tag i sonens rum också...
 
Fredagskvällen sen har jag spenderat på jobbet. Det var en ganska lugn och skön kväll med lite godis och kaffe framför tvn till tonerna av Doobidoo. Ja, jag kan ju inte direkt klaga på jobbkvällen om man säger så. Skönt att det kan vara så lugnt ibland! Jag ska jobba resten av helgen också, och börjar dessutom tidigt imorgon, så snart är det sängen som gäller för min del.
Innan jag kryper ner ville jag bara ge er ett snabbt tips inför helgen. Brukar ni äta efterrätt? Vi gör det nästan aldrig här hemma, mest bara när vi har gäster faktiskt, men även om man inte äter det så ofta är det bra att ha några snabba, goda tips när de behövs. Här är en riktigt gammal goding, som man åt förr i tiden - Ängamat - superenkelt och väldigt gott! Dessutom klart på ett litet kick!
 

Änglamat

 
4 portioner
 
  • 3 dl vispgrädde
  • 1-1,5 dl osötad lingonsylt
  • 4 mariekex
 
  1. Vispa grädden hårt.
  2. Vispa sedan samman grädde och lingonsylt (lingonsylt efter smak).
  3. Portionera ut i små skålar.
  4. Smula ett Mariekex över varje skål. 

Servera direkt, annars mjuknar kexen.
 
 
Tips!
Vill ni ha en lite kalorisnålare variant av änglmaten? Byt ut hälften (eller allt) av grädden mot kesella eller kvarg!