Tonfiskgratäng med hollandaise
Hej härliga lördag!
Hittills är verkligen september underbar, eller vad säger ni? Luften är lite kallare än för någon månad sen, men det är i allra högsta grad fortfarande sommarvärme och skolen skiner från klar himmel. Jag är så tacksam och njuter verkligen i fulla drag ska ni veta!
Just nu är jag hemma på några timmars ledighet, men jag ska tillbaka till jobbet om en stund. Förmiddagen spenderade jag i köket på jobbet där jag gjorde efterrätt i form av lingonmousse och bakade en riktigt härlig chokladkaka med bär att avnjuta till eftermiddagsfikat. Ikväll tänkte jag fixa lite raggmunkar och fläsk till middag - en riktig husmansfavorit verkligen! Eller vad säger ni?
Givetvis kommer det dyka upp recept på både lingonmousse, choklad-bärkaka och raggmunkar allt vad det lider, men tills dess tänkte jag tipsa om ännu en enkel gratäng! En riktigt krämig tonfiskgratäng med pasta och hollandaisesås. Mums!
Tonfiskgratäng med hollandaise

4-6 portioner
- 500 gram pasta, gärna tricolore
- 2 burkar tonfisk i vatten
- 2 påsar hollandaisesåspulver
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2,5 dl vatten
- ca 2 dl riven ost
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
- Blanda samman matlagningsgrädde, vatten och hollandaisepulver. Koka upp och låt puttra några minuter, så såsen tjocknar.
- Blanda samman den kokta pastan, tonfisken och såsen och häll sedan allt i en ugnssäker form. Toppa med den rivna osten.
- Gratinera på 225 grader i ca 15-20 minuter, tills osten smält och fått fin färg.

Servera gärna tillsammans med en god sallad.
Tips!
Prova blanda ner ca 0,5 dl dill i såsen för lite extra smak!