Powered by Jasper Roberts - Blog

Tonfiskgratäng med hollandaise

Hej härliga lördag!
 
Hittills är verkligen september underbar, eller vad säger ni? Luften är lite kallare än för någon månad sen, men det är i allra högsta grad fortfarande sommarvärme och skolen skiner från klar himmel. Jag är så tacksam och njuter verkligen i fulla drag ska ni veta! 
 
Just nu är jag hemma på några timmars ledighet, men jag ska tillbaka till jobbet om en stund. Förmiddagen spenderade jag i köket på jobbet där jag gjorde efterrätt i form av lingonmousse och bakade en riktigt härlig chokladkaka med bär att avnjuta till eftermiddagsfikat. Ikväll tänkte jag fixa lite raggmunkar och fläsk till middag - en riktig husmansfavorit verkligen! Eller vad säger ni?
 
Givetvis kommer det dyka upp recept på både lingonmousse, choklad-bärkaka och raggmunkar allt vad det lider, men tills dess tänkte jag tipsa om ännu en enkel gratäng! En riktigt krämig tonfiskgratäng med pasta och hollandaisesås. Mums!
 

Tonfiskgratäng med hollandaise

 
4-6 portioner
 
  • 500 gram pasta, gärna tricolore
  • 2 burkar tonfisk i vatten
  • 2 påsar hollandaisesåspulver
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2,5 dl vatten
  • ca 2 dl riven ost
 
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Blanda samman matlagningsgrädde, vatten och hollandaisepulver. Koka upp och låt puttra några minuter, så såsen tjocknar.
  3. Blanda samman den kokta pastan, tonfisken och såsen och häll sedan allt i en ugnssäker form. Toppa med den rivna osten.
  4. Gratinera på 225 grader i ca 15-20 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
 
 
Servera gärna tillsammans med en god sallad.
 
Tips!
Prova blanda ner ca 0,5 dl dill i såsen för lite extra smak!