Chicken Kiev med citron- och dragonsmör
Härliga, härliga, soliga söndag!
Solen skiner utanför mina fönster idag igen, och jag kunde inte vara lyckligare över det! Jag är hemma på timmar från jobbet just nu, men innan jag körde därifrån hann jag med att fixa en fruksallad till efterrätt och även en päronkräm som ska äta ikväll.
Kräm är kanske ingen klassisk söndagsmiddag, men det är gott att äta när det är varmt ute! Söndagsmiddagarna när jag växte upp bestod nästan alltid av helstekt kyckling med ris och brunsås. Så himla gott verkligen! Vad brukar ni äta på söndagar, har ni särskild söndagsmiddag, eller är det vilken mat som helst kanske? Söndagsstek?
Här hemma blir det lite allt möjligt, men fortfarande gärna kyckling faktiskt. Jag älskar verkligen kyckling och dess variationsmöjligheter!
Här kommer ett recept som passar alldeles utmärkt som söndagsmiddag tycker jag! Ukrainskt sätt att tillaga kyckling som är så himla gott! Har ni inte provat innan? Då passar det väl bra att testa för första gången ikväll!
Chicken Kiev med citron- och dragonsmör

4 portioner
- 4 kycklingfiléer a ca 125 gram/styck
- 2 ägg
- ca 2 dl vetemjöl
- ca 3 dl ströbröd (gärna osötat)
- Hushållssnöre
- ca 200 gram aromsmör
- Banka ut kycklingfiléerna, mellan smörpapper, till tunna skivor.
- Skär bitar av det frysta aromsmöret och lägg en bit i mitten på varje kycklingfilé. Vik in kanterna på filén och rulla ihop dem. Bind ihop rullarna med hushållssnöre.
- Vispa upp äggen i en skål och häll vetemjöl och ströbröd blandat - med salt och peppar - på varsitt fat. Vänd filérullarna i först vetemjöl, sen ägg och sist i ströbrödet.
- Bryn kycklingfiléerna tills det fått fin färg och lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Tillaga i ugnen på 175 grader i ca 30 minuter.
Servera sedan kycklingen uppskivad tillsammans med ris och en god sallad. Denna gången hade jag bara ett gäng lätt färvällda gula haricot verts till min chicken Kiev. Mums kan ni tro!
Tips!
Denna gången gjorde jag citron- och dragonsmör som jag hade i kycklingen. Prova andra smaker på aromsmöret för variation! Vad sägs exempelvis om chili- och limesmör? Såååå gott!! Prova er fram till er egen favorit!
Citron- och dragonsmör

- 200 gram smör
- 1 citron
- 2 msk dragon
- salt och peppar
- Riv citronskalet fint, och pressa ur citronsaften. Mixa/blanda samman smör, citronsaft + skal och dragon.
- Forma aromsmöret till en rulle och rulla i det i smörpapper, eller plastfolie.
- Lägg smöret i frysen i minst 30 minuter innan det ska användas.
Åh mums... ser så gott ut :-). Börjar min puré tid i morgon så får vänta minst två veckor innan jag kan testa detta... men sen ska jag definitivt testa... mums.