Powered by Jasper Roberts - Blog

Tonfiskpizza

Godkväll mina vänner!
 
Har ni haft en bra onsdag? Min har varit lugn och skön. Jag och barnen körde till Grand Samarkand och tittade i lite affärer efter kläder. Barnen fick varsina byxor och varsin tröja och var jättenöjda. Oftast brukar jag åka och shoppa utan barnen för det är lugnare så för mamman. ;-) Idag fick de dock följa med, men jag mutade dem i förväg här hemma innan vi åkte med att om mamma fick titta i lite affärer först utan gnäll och bråk så skulle vi fika lite glass efteråt. Så klart blev det glass efteråt också. Vi hämtade upp sambon från hans jobb när han slutade och åkte till McDonald's hela familjen och åt mjukglass.
Glass har alltid varit en av mina favoritlaster, och ja, jag skulle nog kunna leva på glass (i teorin)! Mjukglass är ju så klart dessutom favoriten! Ni kanske förstår hur glad jag är att jag fortfarande kan äta glass efter operationen. Får dock bara i mig knappt en halv sundae (ni vet de små plastbägarna) på McDonald's innan jag blir precis proppmätt!
 
På tal om proppmätt, så är det vad jag även blir på pizza. Vi åt pizza i veckan, hemmagjord så klart, med tonfisk på. Fantastiskt god verkligen även om jag bara orkade en liten pyttebit.
 

Tonfiskpizza

 
1 ugnsplåt
 
Pizzadeg:
  • 4 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 dl olivolja
  • 2 tsk bakpulver
  • 1,5 dl mjölk

Topping:
  • ca 0,5-1 dl ketchup
  • 3 burkar tonfisk i vatten
  • 1/2 färsk ananas
  • 4 färska tomater
  • 1 gul lök
  • ca 2-3 riven ost
 
  1. Pizzadegen: Blanda de torra ingredienserna först, häll sedan i mjölken och oljan och bearbeta till en smidig deg. Kavla ut den på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  2. Bred ut ett tunt lager ketchup (jag köper Felix som är steviasötad) på degen.
  3. Fördela ut tonfisken över ketchupen. Toppa med ananasbitar, tomater skurna i klyftor och skivad lök.
  4. Avsluta med ett lager ost.
  5. Grädda pizzan på 225 grader i ca 15 minuter, tills osten smält och fått en gyllene färg.
 
 
Färska tomater i kombination med tonfisk är supergott på pizza verkligen, så har ni inte provat det innan så rekomenderar jag det verkligen! 
 
Servera gärna tillsammans med en hemmagjord pizzasallad eller en vanlig råkostsallad på vitkål som jag gjorde. Jag hade lite majs i min denna gången.
 
Många är väldigt nyfikna på portionsstoreleken på maten jag äter. För er som undrar så är biten på min tallrik ca 8x8 cm stor och jag har ungefär en halv dl sallad på tallriken. Jag äter alltid på en liten assiett, det hjälper till att lura ögat, så det inte ser lika fjuttigt ut som det egentligen är. 
 
Ha en fortsatt trevlig onsdagskväll allihopa! På återseende!