Ost- och svampgratinerad chorizo
Hej allihopa där ute i vårt soliga sommarland!
Vilken härlig dag det har varit i Växjö idag, helt underbart verkligen! Jag har haft en riktigt hektisk heldag på jobbet, men jag har hunnit njuta lite av solen i alla fall. Jag var ute på ängen vid jobbet och plockade rabarber som jag bakade en rabarberpaj på till alla på jobbet. Lite lyxfika en lördag som denna helt enkelt. God blev den verkligen! Imorgon planerar jag att plocka ett gäng vinbär och baka något lyxigt söndagsfika av. När man jobbar hela helger så uppskattas hembakat ännu lite extra.
Nu har jag dock landat hemma igen, och tänkte att jag skulle tipsa er om en superenkel middag. Enkel och snabb, men bra, mat är ju alltid bra att ha till hands. Eller vad säger ni?
Jag skulle gissa att många lagar mat vid grillen idag, i alla fall om ni har så fint väder som vi har här. Om ni mot förmodan dock inte gör det, men kanske ändå är sugna på korv, ja, då kommer här ett bra tips!
Ost- och svampgratinerad chorizo

4 portioner
- 4 chorizokorvar
- riven ost
- 100 gram färska champinjoner
- Skiva och fräs champinjonerna några minuter i en panna.
- Lägg korven på en ugnsplåt och strö över champinjonerna.
- Strö sist över riven ost efter tycke och smak.
- Tillaga korven i ugnen på 225 grader tills osten smält och fått fin färg, ca 15-20 minuter.
Servera sedan tillsammans med lite potatismos eller en potatis- eller pastasallad.
Tycker du inte om chorizo?
Välj då en helt vanlig tjock grillkorv, eller en annan kryddig korv efter egen smak. Det enda man ska tänka på när man väljer korv är attt välja en sort med så hög kötthalt som möjligt för att hålla kalorierna nere.