Powered by Jasper Roberts - Blog

Julmustkyckling

Godkväll!
 
Hur har erat helg varit? Bra hoppas jag!?
 
Vår söndag har varit precis så lugn och skön som jag hade planerat. Vi var och köpte hem en gran och sen klädde jag och barnen den tillsammans. De är helt överlyckliga över att den äntligen är inne nu, och jag lyckades dessutom hitta ett gäng med blåa julgranskulor till min son, så han kunde inte varit gladare. 
 
Vi har så klar adventsfikat idag också eftersom det är tredje advent. Jag bakade cupcakes med pepparmint som blev supergoda verkligen! Jag älskar mint, och speciellt i kombination med choklad är det en riktig vinnare! recept på cupcakesen kommer så klart dyka upp så småningom!
 
Först ut på receptlistan är dock den riktigt goda kycklinggrytan som vi precis för bara en liten stund sen satt och åt vid matbordet tillsammans. Vad hade jag då i kycklingen som gör den speciell? Jo, men julmust så klart! Har ni provat julmustsås någon gång? Inte? Passa då på nu medan det finns must i butikerna! Sen får man nämligen vänta ändå tills det blir påsk innan man kan bjuda på denna godingen nästa gång!
 

Julmustkyckling

 
4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl julmust
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
 
  1. Strimla kycklingfiléerna och bryn dem i en gryta. Salta och peppra.
  2. Rör ner creme fraiche, julmust, hönsbuljongtärningar, ingefära, rosmarin och soja. Låt koka upp och puttra samman i minst 10 minuter tills kycklingen är färdig.
  3. Red såsen till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsamans med ris, kokta grönsaker och en klick lingonsylt.
 
 
Jag önskar er en fortsatt trevlig söndagskväll. Vi ses och hörs imorgon, då är det ny vecka och nya tag. Jag kommer dessutom så klart med en veckomatsedel i vanlig måndagsordning! Ha det gott mina vänner! 
 

#1 - - Lennart Wetterskog:

Jätte god. Denna kyckling provade jag idag, efter att varit ute och veckohandlat. Trött som man då kan vara, var detta en suverän middag som gick fort att göra. Dessvärre var den så god att det blev lite mycket för min lilla opade mage. Önskar en skön helg!

#2 - - Anonym:

Spännande! Ska testa detta 👍 👍

Svar: Hoppas det smakar! 😃
Jessica Fransson

#3 - - Marita:

Helt underbart god rekomenderar alla att testa denna

Svar: Vad roligt att höra, tack ska du ha! <3
Jessica Fransson

#4 - -

Hei for meg som er norsk aner ikke hva julmust er

Svar: Hej! Det heter Julemust/julebrus på norska enligt Google. 😊
Jessica Fransson