Panerad strömming med potatismos
God eftermiddag sommartisdag!!
Det är riktig sommar nu igen, och ni kan tro att jag verkligen njuter i fulla drag! Jag misstänker att detta antagligen är den sista sommarvärmen vi får för iår, så det gäller att lapa upp vartenda solstråle man bara kan uppbringa!
Idag har jag varit och jobbat i vanlig ordning, och jag ska jobba inatt igen dessutom. När jag jobbar nätter burkar jag unna mig något extra gott att smaska på, oftast sådant som jag vet att resten av familjen inte är intresserade av att dela med mig. Passa på liksom! Så, efter jobbet körde jag inom affären och köpte mig lite ost och lite digestivekex som jag ska ha för mig själv inatt. Det blev en riktigt god Gruyere och sen en Brie med smak av lime och piripiri - den sistnämnda har jag inte smakat innan, så det ska bli spännande!
På tal om gott och ätbart så ska det i vanlig ordning här och nu bli ett dagens middagtips! Tisdagar brukar ju ofta vara fiskdagar, eller? Enligt tradition brukar det vara så i alla fall; ni vet - fisk på tisdagar och soppa på torsdagar? I vilket fall som helst så tänkte jag att det kanske kunde passa med ett fisktips idag eftersom det är just tisdag. Här kommer en riktigt gammal husmansklassiker som jag tror alltför lätt glöms bort!
Panerad strömming

4 portioner
- ca 600 gram strömmingfilé
- 1 dl grovt rågmjöl
- ca 1 tsk salt
- 1 krm vitpeppar
- Skölj av fisken och torka den med papper.
- Blanda samman mjöl, salt och vitpeppar. Vänd strömmingen i mjölblandningen.
- Stek filéerna gyllenbruna i lite smör.
Servera gärna tillsammans med potatismos och en klick lingonsylt. Så god klassisk husmankost!
Tips!
Lägg lite dill, eller varför inte lite kaviar, mellan två filéer innan de vänds i mjölblandingen för en annan smaksättning på fisken. Servera gärna med några citronklyftor att pressa över!