Powered by Jasper Roberts - Blog

Choklad- och marshmallowkakor

Godmorgon lördag!
 
Hoppas ni ligger och sussar sött i era sängar just nu... Ja, jag är ju då vaken... Uppe med tuppen idag efter som jag ska jobba i helgen. Jag ska erkänna att jag mycket hellre hade legat kvar i sängen och tagit sovmorgon - morgontrött som är jag - men uppe är jag hur som helst, så det är bara att ta tag i arbetsdagen. 
 
Ni andra då, vad ska ni hitta på en höstlördag som denna?
 
Kanske kan det vara så att bakandan faller på så här lagom till helgen? Det brukar ju göra det, i alla fall i mitt kök, så jag kanske inte är ensam? Skulle så vara fallet även hos er, så vill jag idag tipsa om en riktigt smarrig liten småkaka! Choklad och marshmallows i en och samma kaka! Det kan bara inte gå fel! 
 

Choklad- och marshmallowkakor

 
ca 30 kakor
 
  • 10 marshmallows
  • 1,5dl kakao
  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 115 g smör
  • 1 dl farinsocker
  • 2 dl strösocker (+ ca 0,5 dl att rulla kakorna i)
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
 
 

  1. Klipp marshmallowsen i tredjedelar och ställ in i frysen medan du förbereder kakdegen.
  2. Vispa samman smör, farinsocker och socker till en jämn massa.
  3. Tillsätt ägg och vaniljsocker och vispa väl.
  4. Blanda i vetemjöl, bikarbonat, salt och kakao och arbeta ihop degen.
  5. Rulla en liten boll runt om varje marshmallow bit. 
  6. Rulla varje boll i stösocker och lägg dem på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  7. Grädda kakorna på 200 grader i ca 4-5 minuter.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - vegoplan.blogg.se:

Dessa ska jag testa! Ser mumsigt ut!

Svar: Det tycker jag! 😃
Jessica Fransson

#2 - - Anonym:

Provade ditt recept, men mina vart inte sådär fint spruckna? Hur gjorde du? Mina sprack inte alla :(

Svar: Jag gjorde precis så som jag skriver i receptet, inget mer, inget mindre. Mina spciker naturligt i ugnen...
Jessica Fransson

#3 - - Andra:

Mina kakor sprack när jag hade de i ugnen längre. Ca 7 min. Ersatte strösocker med sötströ och de smakade utmärkt. De är lite speciella i konsistens, kakorna. De blir pralin-aktiga. Gjorde 29 stycken på halva ditt recept, ca 60 kcal per kaka = ok. Sedan tycker jag små marshmallows är lättare att hantera. Strösockret hade jag i en mugg och rullade runt kakorna. Det blev smidigt. Tack för receptet!