Powered by Jasper Roberts - Blog

Amerikansk blåbärscheesecake

Godmorgon, godmorgon!
 
Uppe med tuppen idag minst sagt, och alldeles snart på väg till jobbet! Japp, det är jobbhelg som gäller denna helgen för min del så barnen och sambon får husera här hemma själva. Ruggit och regnigt är det, så det gör inget att jobba i alla fall - resten av familjen ska inte iväg på några äventyr i detta vädret ändå menar jag.
 
Vad ska ni själva hitta på en höstig augustilördag som denna?
 
Vad sägs om att baka, baka liten kaka? Regninga dagar är ju perfekta bakdagar! Eller vad säger ni? Om inget annat så lyser ju det färdiga bakverket upp den gråa dagen lite extra i alla fall. Speciellt detta bakverket, som inte bara är gott, men även en riktig färgklick på fiakbordet med sin lila-blå fyllning. Bakad, amerikansk cheesecake med smak av mitt favoritbär: blåbär!
 

Amerikansk blåbärscheesecake



 8-10 potioner
 
  • 20 digestivekex
  • 100 gram smör
  • 500 gram blåbärskesella
  • 3 ägg
 


  1. Hacka samman kex och smör i en matberedare. Tryck ut det i en springform på ca 23 cm i diameter.
  2. Vispa samman kesella och ägg till en slät smet. Bred ut smeten i formen.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35-40 minuter.
 
Dekorera gärna kakan med färska blåbär när den svalnat.
 
 
Ha nu en riktigt härlig lördag allesammans! Vi ses och hörs senare under dagen då jag återkommer med ett snabbt, men helglyxigt, middagstips! Glöm dessutom inte att följa bloggen på Instagram och Facebook för ännu fler uppdateringar och recept direkt i nyhetsflödet!
 
Instagram:

@vardagsmatalajess


och
 

Vardagsmat a la Jess på Facebook