Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 11

Godkväll, godkväll!
 
Vet ni vad? Nu har jag försummat bloggen alldeles tillräckligt dessa sista veckorna... Ibland räcker helt enkelt inte tiden till, hur mycket och gärna man än vill. Jag hoppas dock så klart att ni hänger med mig ändå, och inte gett up hoppet än? 
 
Jag har haft fullt upp på jobbet hela veckan, och denna helgen har verkligen bara flugit förbi. Jag har haft en gräsänke-helg då sambon har spenderat helgen i Köpenhamn tillsammans med en gäng vänner, så jag och barnen har hållt oss sysselsatta här hemma själva. Igår förmiddags var vi och shoppade i stan, vi passade även på att både inta lunch och fika när vi ändå var där. Igår kväll sen var vi bjudna på grillkväll hemma hos en av min dotters kompisar så jag och barnen drog dit. Det var huset fullt, bokstavligen med närmare tjugotalet vuxna, och lika många barn på det. Riktigt trevligt dock fast jag i ärlighetens namn inte kände så många där. Det blev årets första grill i alla fall och sen Melodifestivalsfinalen på det innan vi åkte hem och däckade i våra sängar. 
 
Idag har vi spenderat större delen av dagen på Leos Lekland, igen. Dottern var bjuden på kalas, och sonen ville så klart också passa på att leka, så vi tog med en kompis till honom, och ja, vi har ganska nyss kommit hem faktiskt. Kompisen följde dessutom med hem också, så de leker fortfarande och verkar inte tröttna på varandra inom det närmaste. Själv är jag dock lite halvtött efter denna helg, hur mysig den än har varit. Det ska med andra ord bli skönt att bara slappa sen efter middagen.
 
Hur har ni andra spenderat er helg? Hoppas i alla fall att i haft det riktigt bra där ute! 
 
Här och nu ska det äntligen bli veckomatsedel igen! Ja, även den har ju uteblivit nu ett par vecor i sträck, men idag kommer här en ny, fullproppad med god mat och inspiration. Med önskan om en fntastisk kommande vecka för er alla! 
 

Matsedel vecka 11 

 
Måndag - Het kokos- och kycklinggryta: Varför inte inleda veckan med kyckling med inspiration från det asiatiska köket. En fantastiskt god kycklinggryta som en arbetskollega bjöd mig på en gång. Ja, jag var ju givetvis tvungen att fråga efter ett recept så jag kunde dela med mig av den till er också. Det här mina vänner är nämligen mer än gott: ingefära, kokosmjölk och sweet chili i kombination utgör helt enkelt en vansinnigt god och smakrik smak- och doftbas i denna smarriga kycklinggrytan.
 
Tisdag - Torsk under citron- och spenattäcke: Eftersom det är fisktisdag, så kanske jag skulle kunna fresta er med torsk under ett citron- och spenattäcke? Ja, jag menar väl det! Frisk och välsmakande mjäll torsk i en krämig och god sås som mättar hungriga magar vilken dag i veckan som helst. Den är inte bara välsmakade och mättande, men även en härlig färgklick för ögat. 
 
Onsdag - ViltskavsgrytaGod och lättlagad mat kan man aldrig få för många recept på tycker jag, så, här kommer ett till! Barnsligt god middag får man på bordet inom loppet av bara en stund om man använder viltskav som huvudingrediens. Skavet går supersnabbt att tillaga och den enda ansträngningen man behöver göra är egentligen att skala potatisen man ska ha till! Detta är helt enkelt ett måste-recept att ha i sin vardagssamling!
 
Torsdag - Kycklingsoppa med rotfrukter och pasta: Vad sägs om en god och lättlagad soppa! I min familj älskar vi soppa, och jag tror att det är ganska underskattad mat. Det bästa med just soppa är att man kan slänga ner lite vad som helst i den, och det är dessutom väldigt lättlagad mat. Vad sägs exempelvis om en kycklingsoppa som får smak av kokosmjölk och göra extra matig med hjälp av både rotfrukter och pastaskruvar. En mer än ypperligt god torsdagslunch eller middag!  
 
Fredag - Rustik köttgrytaNär det kommer till just köttgrytor så tycker jag väldigt mycket om den rustika sorten med stora matiga bitar och enkla ingredienser, och det är exakt vad denna grytan är. Ja, som ni kan förstå tycker jag med andra ord att den är faktastiskt god verkligen, och speciellt nu medan det fortfarade är lite kyligt ute trots att solen skiner på oss. Så testa ni med vetja, och njut av en värmande och välsmakade fredagsmiddag. En trevlig fredag önskar jag er alla. 
 
 
Lördag - Torskbiffar med kall dillsåsDe här biffarna är inte bara galet snygga på tallriken, de är också likam galet goda, och dessutom hälsosamma. De passar precis lika bra till vardagsmat som de gör till helgmiddagen! De är fantastiskt goda och inte alls svåra att göra och jag lovar att vänner och familj kommer bli imponerade om de blir bjudna på dem. Pricken över i är dessutom om de serveras med en kall sås och hemmagjort potatismos - mums! 
 
Söndag - Korvpuckar på grönsaksbädd: Detta mina vänner är vardagsmat som knappt egentligen innebär någon matlagning. Lite förberedelser bara och sen sköter ugnen resten. Perfekt vardagsmat när man kanske inte alltid har ork, eller för den sakens skull, tid att stå länge i köket. En klar barnfavorit! Vardagsmat ja, absolut, men varför inte göra dem till söndagsmiddag? Det går precis lika bra att hoppa över steken denna söndagen, lovar!
 
Veckans söta - Chocolate Chip Cookiecake med salt kolagömmaAlltså, ja, vad ska man säga? Jag fullkomligt älskar Chocolate Chip Cookies och bakar dem ofta och gärna! Här blev de ju inte direkt sämre av den där kolagömman om man säger så! Dessutom skulle den serveras med en barnsligt enkel, och ljuvligt god, hemmagjord vaniljglass. Ja, vad ska man säga som sagt? I love it!