Powered by Jasper Roberts - Blog

Grillad kycklingwrap

Trevlig tisdag till er alla!

Hoppas ni fått en bra start på veckan, i vanlig ordning? Det är ju inget mindre än midsommarveckan denna veckan, så jag misstänker att vi så smått räknar ner till fredag lite till mans just nu. Ja, lite mer än vanligt alltså. Jag vet att jag gör det i alla fall. Jag och min lilla familj ska fira Midsommar i goda vänners lag i år, så det kommer bli trevligt. Hoppas bara jag inte förätit mig på jordgubbar tills dess... Nej, jag kan inte låta bli de små röda förförande goda bären, och har redan mumsat på dem i flera veckors tid redan vid detta laget om jag ska vara ärlig.

Hursom, det är ju fortfarande ett par, tre vardagar kvar fram tills Midsommar trots allt. Så, vad händer idag? Idag taggar jag för ett möte på jobbet som jag misstänker kommer vara... Ja, låt oss bara säga intressant. Stora saker på gång om vi säger så. Det kan bli på gott och ont, men jag håller så klart alla tummar jag har för att det blir ett bra möte med en bra utkomst. Spännande ska det blir hur som helst! Ikväll blir det några få timmar på jobbet sen där vi ska ha en liten grillträff innan hemfärd för att hämta barn.

Ja, min son har ju officeillt sommarlov nu, sen förra veckan, men efftersom det fortfarande dröjer ett par veckor innan min semester så är det ju fritids som gäller, och det är han inte överlycklig över tyvärr. Han tycker att om man har sommarlov så ska man minsann vara ledig från fritids också. Jag förstår honom, men vad gör man. Dottern har således några veckor kvar på förskolan hon också, men hon tycker mest att det är kul att få leka med kompisarna ett par veckor till. Efter sommarlovet sen börjar hon ju förskoleklassen och gör med andra ord sin storebror sällskap på fritds istället.

Nåväl, det är ett tag tills dess... Så, mat. Vad blir det för mat hemma hos er idag? Jag har som sagt lite at stå i idag, så idag gäller det att middagen inte tar för lång tid att tillaga när jag kommer hem. Då är dessa kycklingwrapsen perfekta verkligen! De är busenkla att göra, och uppskattas av såväl stora som små. Jag tycker personligen väldigt mycket om curry, men vad man väljer att smaksätta med är helt upp till en själv, bara fantasin sätter gränserna. 

 

Grillad kycklingwrap

 
4 portioner
  • 8 tortillabröd
  • 500 gram kycklingfilé
  • 1-2 msk curry 
  • 1 msk kycklingkrydda
  • salt och peppar
  • ca 2-3 dl riven ost
 
  1. Träna kycklingfiléerna i små bitar.
  2. Stek kycklingen tillsammans med curryn tills den är genomstekt.
  3. Krydda med kycklingkrydda, salt och peppar.
  4. Fördela ut kycklingen jämnt på tortillabröden.
  5. Stö över osten.
  6. Rulla ihp tortillabröden till rulllar.
  7. Stek i ett grilljärn, smörgåsgrill eller bordsgrill, gärna med tyngd på om det inte finns lock till grillen. 
 
 
Servera tillsammans med en god sallad, och varför en en god kall sås.