Powered by Jasper Roberts - Blog

Polkagrisens Dag

Godkväll!
 
Trevlig onsdag till er alla! Ja, onsdag redan! Dagarna flyger förbi just nu verkligen, vilket känns ganska skönt med tanke på att det innebär att sommaren kommer fortare. Något jag tror de flesta av oss just nu längtar efter? Jag kan lova att jag gör det i alla fall! Nåväl, sakta med säkert så...
 
Hursom, idag spenderade jag hela förmiddagen arbetades tillsammans med två av mina kollegor på Espresso House i stan där både frukost och lunch intogs emellan handlingsplanerna och analyserna. Ja, vissa dagar "på" jobbet är helt klart bättre än andra helt enkelt! Imorgon ska jag sitta i möte hela dagen tillsammans med alla mina kollgor, vilket jag alltid tycker är trevligt. Ja, oavsett vad/var vi befinner oss eller gör, så är det ju alltid härligt med gott sällskap, vilket jag alltid har med mina arbetskamrater faktiskt. 
 
Vad ska ni själva hitta på imorgon? Äta lite polkagrisar kanske? 
 
Polkagrisar... Tänk vad man kan åstadkomma med lite socker, vatten, ättika och pepparmyntolja. Polkagrisen, denna älskade klassiker. Jag ska verkligen inte komma och påstå att jag någonsin gett mig på att försöka göra egna polkagrisar, nej, det lämnar jag till experterna i Gränna. Vad jag dock har gjort, och gärna gör är så klart att äta dem, det är ju så gott! Eller varför inte baka med de rödvita små läckerheterna vetja! Jo, en dag som imorgon bör man passa på om inte annars. Imorgon, den 20 april, firar vi nämligen inget mindre än Polkagrisens Dag! Vad ska man då baka? Ja men, vad sägs exempelvis som en cheesecake, en glasstårta eller något så smarrigt som maränger? Eller kanske alla tre, bara för att!
 
 
Polkagrisens Dag
 
 
PolkagrischeesecakeEn kall, svalkande efterrätt med precis den där lättasamma, uppfriskade minstsmaken som är så fantastiskt gott till eftermiddagskaffet. Ett perfekt alternativ till vanlig gräddtårta om man vill imponera på sina kalasgäster! 
 
 
 
Vill ni ha ett enkelt litet polkasmakade bakverk, så testa My Kitchen Stories Sega polkamaränger med choklad, så himla lätta att göra! Fantastiskt läcka att ställa fram på bordet. Äggvita, strösocker och valfri smaksättning är allt som behövs. Riktigt enkelt och väldigt gott! 
 
 
 
Vill ni ställa fram ett riktigt imponerande bakverk på bordet så ska ni testa Cake by Marys Glasstårta med polka! En mintkladdkaka täckt med en hemmagjord polkaglass som sedan toppas  med en italiensk maräng som färgats randig med röd geléfärg. Tänk bara på att göra glassen i god tid då den måste vara i frysen minst 6 timmar innan den är klar.
 
 
#1 - - Jenneli :

Polkagris är ju så gott! Måste prova cheesecakeen!

#2 - - Netti Starby:

Herregud vilka smarriga tips och speciellt den första! <3 Kramis

#3 - - Marie Bergman:

Mums :)

#4 - - carolin:

Men så gott :O