Powered by Jasper Roberts - Blog

Amerikansk Cookie kaka

Trevlig långfredag till er alla!

Långfredagen är kommen, och visst låter det lite extra trevligt? Jag menar alla älskar vi väl fredagar, och en lång fredag är ju inte alls fy skam, haha. Igår var jag inne i stan och handlade, så idag tänkte jag spendera större delen av denna förmiddagen i köket för jag ska nämligen baka lite dagen till ära tänkte jag. I eftermiddag får vi besök av mina goda vän Maria och hennes familj och då tänkte jag att jag skulle bjuda på en påsktårta till kaffet! Det är sällan jag bakar just tårtor egentligen, men det är så roligt! Man få passa på när man får gäster, annars blir det inte uppätet, och hur tråkigt är det inte att behöva kasta något man lagt ner så mycket tid och kärlek på. Nåväl, påsktårta blir det i alla fall, och jag tänkte fylla den med en mascarponekräm. Ikväll sen blir det grillat för hela slanten! 

Vill eller orkar man inte stå och baka tårta nu i påsk så finns det ju så klart hur mycket anda goda desseter eller bakverk man kan ge sig på istället, som går snabbare men som är minst lika gott. Vad sägs till exempel om en Mangoripplad citronglasstårta, frisk och fräsch, och den får så klart extra plus i kanten om den är gul. Eller kanske en Mango- och passionstårta som är något av det enklaste man bara kan ge sig på att baka i påsk! Åh, eller en frisk Citronkladdkaka går verkligen heller inte av för hackor vill jag lova, plus att det också är fantastiskt enkelt att svänga ihop lite i farten. Ja, det finns en uppsjö av desserter man kan ge sig på helt enkelt, och även om det är påsk så behöver desserten eller eftermiddagsfikat ju faktsikt inte vara gult, tro det eller ej. 

Vad sägs om att bjuda på en riktigt härligt mjuk megastor Chocolate Chip Cookie till kaffet istället kanske? Ja, mina vänner, om ni tycker om Chocolate Chip Cookies, så kommer ni älska denna i stort format. En härlig smak från farinsockret tillsammans med den hackade chokladen är vad som gör denna världfavorit så älskad, och denna är så klart inget undantag. Duka fram denna efter påskbuffén och jag lovar att såväl stora som små påskfirarare går mer än nöjda ifrån fikabordet!

 

 Amerikansk Cookie kaka

 
12-15 bitar
 
  • 175 gram smör
  • 1,5 dl strösocker
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 1,5 tsk bikarbonat
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 dl havregryn
  • 3,75 dl vetemjöl
  • 150 gram choklad
 
  1. Hacka chokladen grovt.
  2. Vispa samman smör, socker och farinsocker pösigt.
  3. Blanda ner ägget.
  4. Tillsätt bikarbonat, vaniljsocker, salt, havregryn och vetemjöl och blanda samman allt till en deg.
  5. Rör ner den hackade chokladen, spara en handfull.
  6. Tryck ut smeten i en smörad och bröad springform, ca 24 cm.
  7. Strö över den resternade chokladen på toppen. 
  8. Grädda kakan på 175 grader i ca 35-40 minuter.
 
Servera exempelvis tillsammans med vispad grädde eller en skopa vaniljglass.