Powered by Jasper Roberts - Blog

Örtfylld kycklingfilé på grönsaksbädd

Hej och god eftermiddag allesammans!
 
Dagarna flyger förbi mig alldeles för snabbt just nu känns det som, och denna, min lediga torsdag, har redan snart swooshat förbi den med. Min vecka har varit fyllt till bredden med jobb då vi just nu håller på att rekrytera nya medarbetare till min arbetsplats, så vi intervjuar för fullt. Sen är det ju allt annat som ska göras samtidigt också, de där vanliga liksom, så det har varit mycket. Tur för mig att jag trivs på bra med mitt jobb som jag gör.
 
Idag har jag dock varit ledig som sagt, och jag har tagit större delen av dagen med ro. Jag och min dotter har huserat i våra pyjamasar i princips hela förmiddagen och bara varit. Sen körde vi till skolan för att hämta hem sonen, men fick även med oss två av hans kompisar hem + en kompis till min dotter. Ja, jag kom hem med inte mindre än fem barn idag med andra ord. Det har dock gått jättebra och de har lekt så fint. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: det är bättre att båda har kompisar hemma samtidigt för då blir ingen avundsjuk på den andre och de slipper bråka med varandra. Ja, och mamman slipper alltså lyssna på sina barn bråka med varandra och kan sitta och dricka sitt te i lugn och ro. Win/win
 
Just i detta nu sitter jag och funderar på vad det ska bli för mat ikväll. Sambon är iväg med min bil och fixar vinterdäck på den och barnen leker var för sig på sina rum. Lugnet ligger över huset för stunden, vi får se hur länge det varar. Länge till hoppas vi.... Vad gäller maten så tror jag att det blir kyckling idag. Kyckling är något som alltid går hem i denna familjen, hos stora som små. 
Vad sägs exempelvis om denna saftiga kycklingrätten som man tillagar i ugnen tillsammans med ett riktigt härlig gäng grönsaker? En allt-i-ett-rätt som praktiskt taget tillagar sig själv egentligen. Ni vet, en sådan man gillar extra mycket en trött torsdagskväll för det innebär att man själv kan spendera lite extra tid i soffan istället för framför spisen. Japp, exakt en sådan!
 
 

Örtfylld kycklingfilé på grönsaksbädd


4 portioner
  • 500 gram kycklingfilé
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 4 tsk basilika
  • 2 tsk oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 stort stånd fänkål
  • 2 gula paprikor
  • 1 stor zucchini
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • rivet skal av 1 citron
  • salt och peppar
 
  1. Snitta kycklingfiléerna.
  2. Skär skinka i strimlor och blanda med basilika, oregano och pressade vitlöksklyftor.
  3. Lägg skink- och örtblandningen i snittet i kycklingfiléerna.
  4. Tärna fänkål, paprika och zucchini och lägg i botten av en ugnssäker form.
  5. Lägg kycklingfiléerna på grönsaksbädden.
  6. Rör samman olivolja och vit balsamvinäger och häll över kycklingen.
  7. Krydda alltsammans med salt och svartpeppar.
  8. Riv skalet av citronen och strö ut över kyckling och grönsaker.
  9. Tillgaga i ugnen på 200 grader i ca 25-30 minuter (tills kycklingen är genomstekt).
 
Servera kycklingen tillsammans med grönsakerna. Vill man ha något extra till så kan man servera med ris, couscous, quinoa eller något annat gryn.