Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 40

Godmorgon oktober!
 
Ja, har ni sett att det är ny månad idag, igen? Har ni följt mig ett tag så vet ni exakt vad jag tycker (illa) om den där årstiden som kommer efter hösten... Även om jag tycker om hösten dock, så får den hemskt gärna gå så snabbt fram emot vintern som jag helst undviker så länge det bara är mänskligt möjligt! 
Nåja, vad händer denna månaden då? Det största som händer är att min sambo fyller år, och det ska vi ju så klart fira! Exakt hur vet jag inte än, men det ger sig vad det lider. Det börjar ju små smått även lida emot Halloween-tider, och ni vet ju alla vad det innebär - läskiga recept nalkas under månaden förstås! Tills dess hittar ni massor med gamla läskiga godingar i min Halloween-kategori så kika in och börja planera redan vetja!
 
Just här och nu, idag inleder vi dagen med innebandy. Innebandysäsongen startar för min son idag och jag och han ska till idrottshallen idag och träna för fulla muggar! Ja, ok, han ska träna och jag ska heja på, men i alla fall. Hursom så har han längtar massor verkligen, så han är taggad till tusen idag kan ni tro!
Dottern och pappan i familjen får hålla sig hemma från träningen då vi får besök nu på förmiddagen av en bekants dotter som vi ska se efter idag, och det tycker min dotter ska bli riktigt skoj verkligen. I eftermiddag sen kommer en kompis till sonen också hit och ska leka, så ja, det blir fullt hus idag minst sagt. Var det någon som sa "ledig" lördag? Haha, nej då, saken är ju faktiskt den att det oftast blir lugnare för mamman och pappan när de har kompisar hemma som roar dem, så det är bara positivt med att hus fullt med barn tycker jag! 
 
Nåväl, nu raskt över till något helt annat! 

Tycker DU om min blogg? Då hade jag blivit jätteglad om just DU ville Nominera mig till Matbloggspriset, senast imorgon, söndag, den 2 oktober: Klicka på länken och fyll i formuläret, sen är det klart och jag vore så tacksam. Det enda som återstår efter det är att hålla tummarna så gott man kan! Matbloggspriset går av stapeln varje år vid denna tiden och jag hade verkligen blivit innerligt glad om jag hade haft turen att komma med. Så, om just DU tycker att jag förtjänar, klicka på länken ovan och nominera mig. Tack!

 

Nu ska vi ju dock inte bara prata tävling, utan även mat så klart, det är ju därför vi är här i vanlig ordning. För att underlätta vardagen och det där pussladet av livet som vi alla måste ägna oss åt på en daglig basis. Ja, det är dags för den kommande veckans nya matsedel! Håll till godo, och trevlig helg till er alla. 

 Matsedel vecka 40 

 
Måndag - Krämig basilikakyckling med pastaDagar när tiden verkligen inte räcker till är det ju extra viktigt att ha ett snabbt matagningsäss i rockärmen. Jag misstänker nämligen att jag inte är ensam där ute om att vara under tidspress många vardagskvällar, eller? Nej, trodde inte det heller. Pasta är en lifesaver många gånger, då det går utav bara farten att tillaga den, och ja, det är ju galet gott dessutom! Här tillsammnans en riktigt krämig kycklingsås som fått smak av två av mina absoluta pasta-favoriter: basilika och parmesanost. Nej, med den smakkombinationen kan det helt enkelt inte gå fel! Det blir farligt gott vill jag lova!
 
Tisdag - Fiskgratäng med ägg och räkorDetta är en helt vanlig fiskgratäng, men med det där lilla extra! Det där lilla extra som gör att den tillför lite vardagslyx på middagsbordet. Detta är en maträtt som man med enkla medel kommer väldigt långt med! Man ska aldrig underskatta klassikerna som jag alltid säger, men det skadar inte att piffa upp dem lite.
 
Onsdag - Kassler FlorentineNågot som jag väldigt ofta serverar här hemma är kassler! En av favorittillagningssätten är en så kallad Kassler Florentine! Något som serveras "Florentine" innebär att man serverar maten med en god ost- och spenatsås. Denna kasslern blir vansinnigt krämig och god! Perfekt vardagsmat som passar lika bra till helgen.  
 
Torsdag - NikkalouktasoppaSoppa måste ju vara den ultimata höstmaten egentligen, tillsammans med de mustiga grytorna. Fördelen med en god och värmade soppa framför en gryta av samma slag är ju dock att soppan går mycket snabbare att göra! En av favoritsopporna här hemma är en god Nikkalouktasoppa, som alla i familjen uppskattar. Prova gärna, jag tror inte ni kommer bli besvikna!
 
Fredag - Äppelcidermarinerade revbenJag älskar revben! Tunna sådana som är väldigt kladdigt att äta och med andra ord kanske inte optimalt att äta ute, men i hemmets vrå mina vänner, då är det här en riktig höjdarmiddag! Ja, det är lite bökigt att äta och ja, man blir kladdig om fingrarna, men vem orkar bry sig om sådant när man väl tar den där första tuggan! Just dessa revbenen marineras i en äppelcidervinäger-marinad som ger en ton av syra till köttet som är förträffligt gott! 
 
 
Lördag - Hemmagjorda langosUngerskt friterad bröd... Ja, langos förstås! Oftast kanske man äter langos på festivaler och marknader, men faktum är att det är lika lätt att göra hemma, så varför inte? Det är ju bara så där förförande gott någon gång ibland. Det är ju dessutom perfekt bjudmat - langos i grunden och sen en buffé av tillbehör där alla får välja och vraka och skapa sina egna favoriter! 
 
Söndag - Kyckling i dragon- och äppelsåsMör klycklingfilé i krämig sås med smak av dragon, äpple och spenat är ett av favorittillagningssätten när det kommer till kyckling! Såsen blir fantastiskt smakrik och god och gör hela rätten. Ännu godare bli det dessutom om man kompletterar kycklingen med ett ris som fått koka i hönsbuljong och lagerblad! Mums! 
 
Veckans söta - KanelbullarPå tisdag, den 4e oktober, är det inget mindre Kanelbullens dag, så denna veckan finns så klart inga andra sötsaksalternativ än den klassiska svenska kanelbullen! En helt nybakd kanelbulle, fortfarande ljummen från ugnen, är nog något av det godaste som finns helt enkelt, och dessutom det perfekta bakverkat att ha ett gäng väntandes i frysen! Vem gillar inte kanelbullar liksom!?