Powered by Jasper Roberts - Blog

Flugsvampsallad

Godmorgon, godmorgon mina vänner.
 
Idag känner jag mig något mer taggad än på ett tag inför att stiga upp. Veckan är nämligen halvvägs gången efter denna arbetsdagen och det innebär att det blir allt mindre tid mellan mig och det stundande höstlovet. Japp, jag längtar som sagt kan ni tro!
Idag ser dessutom arbetsdagen annorlunda ut mot vad den brukar, vilket jag personligen alltid tycker är roligt. Variation förnöjer i allra högsta grad och får alltid dagarna att gå snabbare tycker jag. Så, vad skiljer denna dagen från de andra då? Jo, idag ska jag och hela arbetsgruppen tillsammans åka iväg till Skåne på ett litet studiebesök över dagen. Vi ska besöka en annan verksamhet som liknar vår egen för att kanske hitta lite inspiration och nya idéer att ta med oss hem till vårt så att säga. Alltid nyttigt. 
 
Hur ska ni själva spendera denna onsdag?
Jag är ju alltid nyfiken som ni vet, så berätta gärna!
 
Förbereda er lite inför Halloween kanske? Ja, som ni vet så närmar det sig med stormsteg nu, och det är bara några dagar kvar tills dagen H så att säga. Brukar ni fira? Här hemma tycker både jag och barnen att det är lika roligt och brukar karva pumpalyktor tillsammans och baka något extra läsktigt och extra gott. Vad vi har hittat på föregående år hittar ni i mina Halloweenkategori, så kika in där vetja om ni vill ha lite extra inspiration till Halloweenfikat! 
Denna vecka kör jag ju på TEMA:HALLOWEEN i vanligt slutet-på-oktober-ordning, men idag vill jag tipsa om något till matbordet och Halloweenbuffén istället för till fikabordet. Det där med att man alltid bör servera något grönt till maten ska ju så klart inte vara något undantag vid Halloween, så därför vill jag idag tipsa om något barnsligt enkelt som får representera det gröna till middagen. En sallad med flugsvamp! Ja, nej, det är givetvis inte riktiga flugsvampar på fatet... Eller är det kanske det? Vem vid bordet är modig nog att våga smaka?
 

Flugsvampsallad

 
 4 portioner
 
  • 2 huvuden hjärtsallad
  • 1 boll mozzarella
  • ca 8 körsbärstomater
 
  1. Hacka salladen och lägg den på ett fat.
  2. Skär nästan hela mozzarellan i små "subbar" som formar flugsvamparnas fot.
  3. Ställ ut "svampfötterna" lite här och var i salladen. 
  4. Halvera körsbärstomaterna och sätt dem som små svamphattar på mozzarellastubbarna.
  5. Dra i sär resten av mozzarellan i små, små bitar.
  6. Placera ut mozzarellabitarna på körsbärstomaterna, så de ser ut som flugsvampar.
 
Servera på Halloween, eller varför inte barnkalaset! Vem vågar äta flest flugsvampar?!?