Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 22

Godmorgon måndag!
 
Nu har jag varit och lämnat av sonen i skolan inför denna näst sista skolveckan innan sommarlovet... Jag inleder veckan med en ledig måndag och en dejt med tvättstugan. Nej, mer glamoröst än så blir det faktiskt inte idag, men det är alltid skönt att vara ledig hur som helst.
Igår hade jag och min lilla familj en riktig familjedag tillsammans, och det var hur mysigt som helst. Det var ju Mors Dag dessutom så jag fick en massa fina presenter - dels nya berlocker till mitt Thomas Sabo Charm-armband (barnens initialer), och ett kort från min son som han gjort i skolan till mig. I kortet hade han skrivit "Jag elskar dej mamma" och mitt hjärta fullkomligt smälter. Som jag älskar dess ungar!! Förutom de fina presenterna blev det en fikastund på mitt favoritcafé, följt av biomys - Angry Birds Movie - och sedan avrundning av kvällen med middag på Rosegarden Neo Asian. En riktigt härlig dag som sagt, och jag är oändligt tacksam för att få vara mamma till dessa små trollungar vill jag lova.
 
Idag blir det ännu en vända in till stan då jag måste lämna in min telefon som bråkar lite med mig. Som tur väl är så har inte garantin gått ut, så jag får en helt ny, vilket känns mer än ok. Resten av veckan är ganska fullbokad sedan, dels med jobb, men även en student. Ja, min guddotter tar studenten på torsdag så det ska vi givetvis fira med henne, vilket ska bli jättekul men samtidigt blev jag helt plötsligt mycket äldre kände jag, haha! Hon var ju bara en liten skit nyss liksom...? 
 
Nåväl, en massa mat ska det bli också förstås! Vi håller alla tummar vi bara förmår att detta härliga sommarväder vi har fått nu håller i sig så länge som bara möjligt och att vi kan avnjuta veckans alla middagar ute i solskenet. Trevlig vecka till er allesammans!  

 

Matsedel vecka 22

 


Måndag - MorotsbologneseKöttfärsås ja, den kan man jui variera i all oändlighet, och även jag har ett x antal versioner att variera mellan här hemma. Ni hittar några av dem i bloggarkivet, och här är ytterligare en version av köttfärsåss - fullproppad med nyttiga morötter i! Morötterna är jättebra på så vis att de drygar ut om man kanske bara har lite färs kvar hemma och inte vill åka och handla. Dessutom är det ett bra sätt att få i sig lite extra grönsaker, speciellt för dem som kanske inte är så förtjust i grönt annars! 
 
Tisdag - Fiskbiffar med kall apelsinsåsNär det är tisdag tycker jag att det passar bra med lite fisk. Närmre bestämt fiskbiffar, eller fiskburgare om man vill använda dem som det. Fisk är ju något man bör äta mycket av då fisk innehåller mycket protein och bra fett. Förutom att det är nyttigt, så är det ju dessutom väldigt gott!
 
Onsdag - Indisk marinerad kycklingNu tycker jag vi håller alla tummar vi kan att det soliga vädret håller i sig, och då är det ju alltid gott att passa på att grilla - och om inte så finns ju alltid ugnen till undsättning till denna riktigt smarriga kycklingen! Saftigt, gott och smakrikt! Vad mer kan man begäna av en kycklingfilé, eller veckans första middag?! Inte mycket om ni frågar mig!
 
Torsdag - Ox- och champinjonsås till pastaSnabbmat som är god och mättande är alltid bra att ha i sin receptsamling. Pasta är ju nog den ultimata snabbamaten, eller vad säger ni? Man kan göra den så enkel som möjlig, eller piffa upp den hur mycket som helst. Här har ni en sås på oxkött och champinjoner som känns helglyxig, men är vardagssnabb att tillaga! 
 
Fredag - Hemmagjord sushi - California RollsJag tänkte vi kunde avsluta denna arbetsveckan med en av mina favoriträtter, nämligen hemmagjord sushi! Jag älskar det verkligen! Vet ni dessutom vad det bästa av allt är? Jo, att det är inte alls så svårt att göra själv som man kanske skulle kunna tro! Våga prova! Perfekt till fredagsmyset.
 


Lördag - Pulled TurkeyJa, det tar ju minst sagt en stund att tillaga så det kanske inte är något som man äter en vanlig måndagskväll, men på helgen då har man ju all tid i världen! Här hemma lägger vi helst vår pulled turkey i hamburger- eller slidersbröd, men man kan ju lika väl äta det pitabröd, baguetter, eller varför inte med ris, grönsaker och sås? Huvudsaken i den här middagen är ju ändå köttet, och det mina vänner, det är helt enkelt barnsligt gott! Passa på att bjuda hem ett gäng vänner idag på självaste Nationaldagen och fira, och ät gott tillsammans!
 
Söndag - Skinkstek i gräddsåsNi vet sådan där mat som verkligen kräver näst intill ingen ansträngning av tillagaren, men som än dock blir en riktig lyxig söndagsmiddag? Här har ni ett sådant exempel - skinkstek i en gräddig sås som får vilken som helst att ta ett litet glädjeskutt när middagen kommer på tallriken! 
 
Veckans söta - After Eight-tryffelVad sägs om kladdiga, chokladiga små förföriska tryffelbitar med smak av mint? Jo, jag tänkte väl att du skulle bli sugen att baka då! Lika gott till kaffet som, ja, när som helt enkelt!