Powered by Jasper Roberts - Blog

Helstekt dragonfilé

Hej, hej!
Hoppas ni alla har haft en bra vecka så här långt?
 
Idag är jag ledig, och imorgon jobbar jag min sista dag innan det äntligen är dags för semester! Jag längtar och barnen längtar! Inga mer tidiga, stressiga mornar på flera veckors tid, och det ska bli mer än skönt om man säger så. Sambon får snällt jobba vidare fram till fredag eftermiddag också, men sen får han gå på semester han med. Detta är, tro det eller ej, första året någonsin som vi lyckats få exakt samma semesterveckor båda två. Inte illa. 
Tanken är ju att det blir en resa till solen en vecka, och sen ska vi nog mest bara ta det lugnt resterande veckor. Någon utflykt här och där blir det ju garanterat. Förhoppningsvis får vi njuta lite av den svenska sommaren också... Ja, men ni vet, sol och värme, häng nere vid sjön och en massa grillkvällar tillsammans med nära och kära ute på altanen i kvällssolen. Detta är ju dessutom "min" månad, japp, jag fyller år i slutet på juli, så det ska också firas. Jag älskar födelsedagar och kalas och undrar om jag någonsin kommer växa ifrån det? Hoppas inte det! 
 
Här i Växjö-trakten tycks vädergudarna dock just nu tyvärr har missat vilken årstid det är, för det har nämligen känts mer som höst än sommar dessa sista dagarna. Tråkigt, mycket tråkigt, men å andra sidan inget man kan göra något åt, mer än att ta fram strumpor, jacka och långbyxor igen. Nåväl, det varar väl förhoppningsvis inte hela sommaren lång i alla fall...?
När det är sådant här väder längtar man kanske ännu mer efter de där ljumma grillkvällarna, men det är kanske inte lika kul att gå ut och grilla i jacka liksom. Nej, och det behöver man ju inte heller, utan man kan ju "grilla" inne istället och helt enkelt använda ugnen. Lika kul? Nej, men absolut hur gott som helst i alla fall! 
 
 

Helstekt dragonfilé


 4 portioner
 
  • 800 gram fläskfilé
  • 0,5 kruka färsk dragonn (går bra med torkad också)
  • 2 msk malen ingefära
  • salt och peppar
 
  1. Krydda filén runt om med ingefära, salt och peppar. Bryn köttet runt om så det får fin yta.
  2. Finhacka dragonen och klappa in den i köttet. 
  3. Lägg köttet i en ugnssäker form och täck den med folie. Tillaga i ugnen på 175 grader i ca 20-30 minuter beroende på hur rosa man vill ha den. 
 
Servera gärna tillsammans med en fräsch, krispig sallad och nybakade hasselbackspotatis.