Powered by Jasper Roberts - Blog

Glasspinnar med vaniljyoughurt och blåbär

Hej allesammans!
 
Vet ni vad jag gör just nu? Jo, jag sitter äntligen i mitt eget hus igen och skriver! Japp, vi har nu äntligen fått flytta tillbaka till huset efter vattenläckan vi hade tidigt i år. Efter månaders torkning med efterföljande renovering och utbytning av både väggar och golv har vi nu kunnat flytta ut ur vår tillfälliga lägenhet och tillbaka till huset igen. Lyckan! Ja, ni förstår ju själva att jag varit tvungen att vara lite blogg-frånvarande denna veckan. Flyttlasset gick i torsdags och dessförinnan var det nedpackningen som gällde.
 
Igår var det dock paus i flyttandet, för igår var det nämligen skolavslutning! Min lille killes allra första skolavslutning och han var så stolt och nöjd över att blir "utsparkad" från förskoleklassen. De sjöng så fint för oss föräldrar i klassrummet och sedan gav vi oss vidare till kyrkan för avslutning. Dagen avslutades med återsamling i klassrummet där de fick diplom av sin lärare och sedan fikade vi tillsammans innan alla splittrades. Nu stundar ett långt sommarlov för honom, och sen i augusti börjar han första klass. Oj, så stor han har blivit, och oj, så stolt jag är över honom! Min fina, kloka, omtänksamma och busiga lilla kille!
 
Idag, just denna lördag, blir det gäster i det flyttkartongsfyllda huset... Det enda vi packat upp ännu så länge är köket, haha, förga förvånande kanske att det var där jag ville börja. Nåväl, hursom helst så kommer i alla fall Maria och hennes pojkar och hälsar på oss och det ska planeras en resa inför den stundade semesetern tänkte vi oss. Spännande! Imorgon sen ska jag och barnen iväg på äventyr tillsammans tänkte jag. Sambon ska bygga altan så jag och barnen åker iväg med min kusin till Astrid Lindgrens Värld imorgon minsann! Jag har dock inte sagt något till dem än, tänkte att det skulle få bli en överraskning, så schhhhhh...
 
Här och nu ska det dock bli lite svalkande glass! Ja, det har ju varit regning och grått i mina delar av vårt avlånga land denna sista veckan, men enligt min väderapp ska sommarvärmen komma tillbaka imorgon igen som tur väl är. Så då kan det ju vara lämpligt att fylla frysen med hemmagjord glass... Glass som dessutom funkar lika bra till frukost eller mellanmål! Vad säger jag nu? Jo, jag lovar!!
Jag fick chansen att via Buzzador testa på en nylanserad vaniljyoghurt från Arla, med minde socker i, och med tanke på att det är sommartider nu, så tänkte jag att vad kan passa bättre än att göra glass på yoghurten? Japp, glass som man kan äta till frukost eller mellanmål, vilket barn (eller vuxen för den delen) älskar inte det!? 
 
 

Glasspinnar med vaniljyoughurt och blåbär


4 portioner
 
  • 4 dl Arla Vaniljyoghurt med mindre socker
  • 4 msk frusna blåbär
 
  1. Rör försiktigt ner blåbären i yoghurten.
  2. Häll ner blåbärsyoghurten i glassformar och stick ner pinnar.
  3. Ställ i frysen i minst 4 timmar.
 
Ät och njut av svalkande yoghurtglass i sommarsolen. 
 
 

Vad tycker jag då om yoghurten?
 
  • Mindre socker, men inte mindre smak! Jag äter ganska sällan något anat än naturell yoghurt eller filmjölk för jag tycker att sötad yoghurt generellt är alldeles för sött i smaken. Denna passade ju med andra ord mig alldeles perfekt verkligen! Den innehåller fortfarande socker, och är inte på något sätt sockerfri, men den är definitivt mindre söt, och jag tyckte att den var jättegod. Barnen åt den med lika stor aptit som de äter den mesta yogurt med, för de älskar yoghurt, och märkte ingen större skillnad. Jättebra säger mamman som visserligen inte på något sätt har sockerförbud i huset, men mer än nödvändigt är ju alltid onödigt, så tummen upp på denna yoggin, definitivt.

  • Prisvärdheten då? Jo, helt klart prisvärd! Någon krona mer i min butik än den vanliga, men definitivt marginell skillnad och med tanke å att denna var, i mitt tycke, godare än d4en vanliga så betalar jag gärna en krona eller två mer för den.