Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 30

Hej och godkväll allesammans!
 
Hoppas ni fått en bra och varm start på veckan? Just nu är det ju verkligen svensk sommar i sitt esse mina vänner, och ingen kunde vara mer tacksam för det än jag! Det är nämligen dagar som denna som får mig att stå ut de långa, dryga vintermånaderna vi har framför oss sen. Sommaren är tyvärr alldeles för kort för min smak, så det gäller att njuta av varje minut den varar!
 
Jag har alltid varit ett sommarbarn, och är dessutom född på sommaren. Faktum är att jag faktiskt fyller år just denna veckan minsann. Nu på torsdag, den 28 juli, fyller jag 35, och jag tycker fortfarande att det är minst lika kul att fylla år som jag gjorde när jag fyllde femton eller tjugofem. Jag tror aldrig att jag kommer växa ifrån det där faktiskt - jag är barnsligt förtjust i födelsedagar! 
Hur ska jag fira då? I år har jag delat upp firandet faktiskt så det kommer bli födelsedagsfirande i dagarna tre! På onsdag blir det släktkalas nere på min hemort i Bleinge tillsammns med släkten då jag och min kusin, som fyller år imorgon, ska ha kalas tillsammans. Sen på själva födelsedagen på torsdag hoppas jag att min egna lilla familj har planerat något för mig... Håller tummarna. På lördag avslutas firandet här hemma med en fest tillsammans med vänner där jag planerar stordåd i köket ska ni veta! I'm going all in så att säga! 
 
Givetvis kommer ni få ta del av födelsedagsfirandet, både här på bloggen och på Instrgram allt vad det lider, men här och nu ska ni först få ta del av veckans nya matsedel. Jag önskar er alla en riktigt trevlig vecka med en massa läckerheter på middagsborden runt om i vårt avlånga land.
 

Matsedel vecka 30

 
 
Måndag - Bakad potatis med kycklingröraBakad potatis mina vänner. Jag säger bara bakad potatis! Rör ihop röran medan du kör potatisen klar i micon och middagen är på bordet på nolltid! För visst är det skönt med snabblagad mat även så här mitt i semesterperioden? Ja, man kan ju ägna lite mer tid åt solen och varndra istället för att slava i köket i onödan menar jag!
 
Tisdag - Cornflakespanerad torsk i dillsåsDetta är  kort och gott ett av mina absoluta favoritsätt att tillaga torsk på! Passar vilken dag i veckan som helst, även på helgen när hela släkten kanske samlas runt bordet. Dessutom en klar barnfavorit när det vankas cornflakes i maten. Det är obeskrivligt gott verkligen!! Ett måste att prova om ni inte redan gjort det!
 
Onsdag - Kycklinggryta med paprikaHär kommer världens godaste kycklinggryta!! Gryta? Ja, man kan ju faktiskt äta grytor fast det inte är höst... Jo, de passar alldeles ypperligt bra även mitt i sommarvärmen. Denna grytan är lättsam och färgglad - perfekt sommargryta med andra ord!
 
Torsdag - Falsk fläskfilé: Falsk fläskfilé kan ju faktiskt vara en av de godaste middagarna som finns i kategorin vardagsmat, och dessutom så är det barnsligt lätt att göra och går snabbt! Tänk bara på att köttfärsen ska ligga i frysen i två timmar innan tillagning, så förbered i god tid. När tillagning sen kommer igång är dock middagen klar på mindre än en halvtimme!
 
Fredag - Farfar Skoughs fisksoppaIdag bjuder jag på en liten familjeklenod som kommer från min sambos farfar - en helt förförande god fisksoppa med lite extra allt, som han alltid gör. Om ni, som jag, älskar fisk så är denna soppan ett måste! Är ni kanske inte överförtjusta i fisk generellt så är den ändå ett måste - jag lovar att ni kommer att älska den! Krärmig och fantastiskt välsmakade, passar den ypperligt bra tillsammans med ett glas vitt i sommarsolen. 
 
 
Lördag - Kallskuren BBQ-filéKallskuren filé som passar perfekt på sommarbuffén när man är många som ska äta och ha det mysigt tillsammans. Man behöver sällan göra saker och ting komplicerade för att det ska vara gott, och detta lilla tipset är ett perfekt exempel på det. Den kan med fördel dessutom förberedas dagen innan så man har mer tid över för släkt och vänner när helgbjudningen är i full gång!
 
Söndag - Enchiladas med paprikafärsEnchiladas är ännu en sådan där tacksam maträtt som man kan variera väldigt mycket. Man kan fylla dem med det mesta egentligen, här i en version med köttfärs blandad med ajvar relish. Gott för både stora och små, och passar ypperligt bra en varm sommarkväll.
 
Veckans söta - Klassisk kladdkakaVarför inte sjävla ställa till med en fika på altanen eller balkongen i veckan? Bjud in någon nära och kär och sätt på kaffebryggaren, eller kanske bara njuta av den där kaffekoppen i solen själv till och med. När man dricker kaffe i solen finns det ett tillbehör som slår alla andra med hästlängder, och det är givetvis choklad. Choklad och kaffe i kombination är helt enkelt oslagbart! Så, släng ihop en snabb chokladig kaka redan nu, så är den redo att förtäras i solen senare under dagen. Vilken slags chokladig kaka? Ja, men varför inte klassikernas klassiker: kladdkakan! Vem älskar inte en klassisk kladdkaka liksom!
 
 
#1 - - Erika:

Allt ser gott ut :)