Powered by Jasper Roberts - Blog

Tandoorikyckling

God lördagseftermiddag!
 
Hoppas ni fått en bra start på helgen? Lugn och skön, eller har ni kanske en massa att stå i en helg som denna? Själv har jag numera bara en lugn och skön lördag att se fram emot resten av dagen. Tanken var att vi, hela familjen, skulle åkt till IKEA idag och shoppat ett kök till dotterns födelsedag som hon önskat sig. Imorse när vi satt och dividerade om huruvida vi skulle köra till Kalmar eller Älmhult upptäckte vi dock att det inte fanns i laget på något av de varuhusen! Så, IKEA fick motvilligt ställas in... Eftersom födelsedagen är runt hörnet fick jag ju börja klura på något annat till henne istället, utan någon större framgång kan jag tillägga. Jag hittade dock ett liknande kök på Toys R Us, så vår IKEA-lördag byttes istället ut till en Växjö-lördag och en utflykt till leksaksaffären. Jag behöver kanske inte nämna att två små barn blev alldeles överlyckliga? Nej, trodde inte det, haha! 
På hemvägen blev det ett stopp i affären också för inhandling av lördagsgodis och uthämtning av inte mindre än fem olika paket... Tjejen i postlämningen bara skrattade åt mig när jag rabblade upp nummer efter nummer. Vad som var i alla paketerna? Ett par födelsedagspresenter, ett gäng tallrikar/muggar/servetter och lite annat smått och gott till barnens kalas, månadens Testagrambox och så dessutom ett gäng av mina favoritoljor från Gunnarshögs Gård - när det kommer till olja ska man inte göra avkall på kvalitet! Jag ska visa er dem en annan gång, de är verkligen top of the line när det kommer till smaksatt rapsolja och jag använder dem både i matlagning och som dressing till sallader. 
Nu är vi hur som helst hemma med halmen igen, så att säga, och nu är det förtärning av lördagsgodis och tvn som gäller.  Ikväll står det kalkonfilé med apelsinsås på menyn, men utöver det så tänker jag inte göra mycket annat kan jag meddela. Imorgon är det heldag på jobbet som gäller igen, så det gäller att lapa upp så mycket helg idag som bara möjligt. 
 
Middagstips ska ni ju så klart få dock innan jag parkerar ändan framför tvn, och idag blir det kyckling. Kyckling är något av en favorit i vårt hus verkligen, både barnen och vi älskar kyckling i alla dess former och utföranden. Ja, variationsmöjligheterna när det kommer til kyckling är ju verkligen oändliga så det förslår! Just idag blir det en långmarinerad kycklingfilé med smaker från det indiska köket, nämligen Tandoorikyckling. Godast blir den om man lägger den i marinad kvällen innan och låter den vila i kylskåpet över natten, men har man lite bråttom och magen vill ha mat snabbt så går det bra att snabbmarinera den också. Saftig och välsmakande hur som helst!
 

Tandoorikyckling 


4 portioner
  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk malen koriander
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 dl naturell yoghurt
 
  1. Pressa vitlökklyftorna.
  2. Blanda samman alla ingredienserna till en marinad. 
  3. Lägg kycklingfiléerna i en plastpåse och häll över marinaden. Blanda runt så all kyckling täcks.
  4. Marinera kyckligen i minst 15 minuter, men gärna över natten. 
  5. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och häll marinaden över.
  6. Tillaga i nedre delen av ugnen på 225 grader i ca 25 minuter, tills kycklingen är genomstekt. 
 
Servera tillsammans med kokt ris, krispiga grönsaker och gärna lite naturell yoghurt att ringla över!