Powered by Jasper Roberts - Blog

Pasta Pesto Genovese och persiljebakad sweet chilikyckling

Trevlig lördag mina vänner!
 
Hur har ni den en helg som denna än så länge? Bra hoppas jag!? Här hemma är det halvledig helg för min del, vilket innebär att vi alla fortfarande har pyjamas på oss... Shh, säg inget! Vi avnjöt en lång sovmorgon följd av en lika lång frukost tillsammans hela familjen. En alldeles ypperlig lördags morgon/förmiddag med andra ord om ni frågar mig.
Vi fick för övrigt avnjuta morgonkaffet och frukosten på nytt köksmöblemang! Japp, jag har länge varit missnöjd med våra köksmöbler, dels för att de inte riktigt passar in med resten av köket, men framför allt för att de inte varit så sköna stolar till. Nu har vi dock både nytt bord och nya stolar, stolar som är skinnbeklädda dessutom och med andra ord mycket mjukare och skönare. Så jag är mer än nöjd! Dessutom passar köksmöblerna nu mycket bättre in med redan av köket. Perfekt! 
 
Nåväl, vad ska vi hitta på resten av min lediga lördag då tro? Från början skulle min kusin kommit upp med sin dotter och hälsat på denna helgen, men eftersom hon inte ville köra i snövädret, så blir det ändrade planer. Vi ska köra hem till min bästa Maria och hennes familj och ge oss ut i pulkabacken med barnen i eftermiddag istället. Minst lika nöjd för det är jag, som inte fått träffa Maria på alldeles för många dagar nu.
Ja, jag vet, det låter inte som mig när jag skriver att vi ska ut i pulkabacken med tanke på hur mycket jag ogillar snö... Nej, det har ni rätt i, och nej, jag ser inte ett dugg fram emot själva pulkabacken i sig (om jag ska vara ärlig), men barnen vill gärna åka pulka, och jag vill gärna träffa Maria. Så, mamman får bita ihop helt enkelt, inte mer med det. Det kommer säkerligen blir en trevlig eftermiddag i alla fall, snön till trots. 
 
När man kommer in från det där snöbklädda landskapet utanför förnstret så vill man ju dock oftast ha lite god mat i magen, eller vad säger ni? Jo, och trots att det är ledig lördag så vill man kanske att maten ska gå snabbt att tillaga, så man kan vara i den där backen någon timme extra istället för att stressa in till spisen. Jo, precis. Maten ska ju dock förstås ändå smaka lördagslyx, det är ju givet!
Ja, men hur uppnår man alla de målen då? Är det omöjligt? Nej, givetvis inte! Man gör en fantastiskt smakfylld kyckling som sköter sig själv i ugnen en stund och sen serverar man den välsmakade och saftiga kyckligen tillsammans med en otroligt krämig pasta med örtsmak. Ja, detta är ett given lördagsfavorit för båda stora och små helt enkelt! 
 

Pasta Pesto Genovese och persiljebakad sweet chilikyckling


4 portioner
 
Pasta Pesto Genovese:
  • 4 portioner pasta, gärna fusili
  • 1 stor burk Pesto alla Genovese (basilikapesto)
  • 1 dl majonnäs
  • ca 2 msk pressad citron
  • flingsalt och svartpeppar
 
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Rör ihop peston med majonnäs och pressad citron.
  3. Smaka av med salt och peppar.
  4. Rör ner den kokta pastan i pestoblandningen. Rör väl så att all pasta täcks.
  5. Låt pasta stå och dra i ca 15 minuter.
 
 

 
Sweet chili- och persiljekyckling:
  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk persilja
  • salt och peppar
 
  1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. 
  2. Pensla dem med sweet chilisåsen.
  3. Strö över persiljan och krydda med salt och svartpeppar.
  4. Tillaga dem på 200 grader i ca 20-25 minuter, tills de är genomstekta.
  5. Låt svalna och skär i bitar eller skivor.
 
 
#1 - - carroskramar.blogg.se:

Åh vad gott det lät och ser ut! Satt just och funderade på fredagsmyset .. 😁 Det här blir toppen!

Svar: Härligt, hoppas det smakar! :-) Trevlig vecka!
Jessica Fransson