Powered by Jasper Roberts - Blog

Mexikansk bönröra

Välkommen fredag!
 
Fredagar, alltid lika efterlängtade och älskade, eller vad säger ni? Visserligen har jag ett jobbdygn framför mig, med start i eftermiddag, men jag blir lika glad för fredag ändå kan jag meddela. Det är liksom något magiskt över den dagen, varje gång. 
Just nu sitter jag här i min ensamhet en stund, barnen är lämnade på skolan/förskolan och jag ska äta lite frukost innan dagen tar sin start på allvar för mig. Jag köpte med mig nybakade surdegsfrallor från konditoriet igår när jag och barnen var där, så en sådan och en kopp kaffe blir en riktigt god frukost för mig idag. Innan bilen sen styr mot jobbdygnet har jag en lunchdejt i stan med min sambo. Ingen aning var han tänkt vi ska äta någonstans, men jag är mest glad att jag slipper laga mat till bara mig, och dessutom är det alltid kul att äta ute. 
 
I övrigt är det framför allt önskelistor som är på tapeten här hemma just nu. Vi börjar närma oss februari nu, kalasmånaden i min familj, och båda mina barn fyller år. Sonens presenter är redan inhandlade eftersom han fyller år nästa vecka redan, de ska bara slås in nu med, och han har beställt hamburgermiddag med efterföljande godistårta på sin födelsedag. Min dotter, som fyller år på Alla Hjärtans Dag, kommer dock med nya saker hon önskar sig varje dag känns det som, haha! Givetvis kan man ju inte få allt man önskar sig, men det är ju alltid bra med önskemål så mamman vet vad hon har att välja på när det väl är shoppingdags. 
Jag själv har dessutom faktiskt komponerat ihop en egen liten önskelista för en gångs skull, inför just Alla Hjärtans Dag. När jag fyllde år i somras fick jag ett berlockarmband som jag önskat mig, och nu vill jag fylla på en en berlock eller två till. Så jag satt igår kväll och snurrade runt på Thomas Sabo Charm Club och gjorde en liten önskelista. Så nu håller vi tummarna att någon av de där berlockerna dyker upp om ett par veckor i en liten ask med mitt namn på den. 
 
Nåväl, presenter i all ära. Det är som sagt jobbkväll/natt för mig, men kanske tacokväll för många av er andra, i sann fredagsanda? Bra, för här kommer nämligen ett supertips på tillbehör till tacosen för alla er som älskar tacofredagar! Mexikansk bönröra! I USA är det ett standardtillbehör till tacos, och bara att dippa i också för den delen, men här i Sverige är det inte lika vanligt. Det tycker jag att vi ska ändra på, för det är nämligen barnsligt gott tillsammans med tacos! En ljummen, krämig, bönröra med lite hetta i gör sig perfekt till de krispiga färska grönsakerna och det kryddiga köttet. Hettan reglerar man givetvis själv efter eget tycke och smak!
 
Trevlig fredag allesammans! 
 

Mexikansk bönröra


4 portioner
 
  • 0,5-1 röd chilifrukt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 0,5 tsk spiskummin
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl konserverade svarta bönor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk salt
 
  1. Kärna ur och strimla chilin fint.
  2. Finhacka vitlöken och löken och fräs tillsammans med chili och spiskummin i oljan.
  3. Låt bönorna rina av och mosa dem grovt med en gaffel.
  4. Rör ner bönorna tillsammans med en kryddiga löken.  
  5. Rör i tomatpurén och låt allt bli varmt.
  6. Krydda med socker och salt.
 
Servera den ljumma bönröran till fredagstacosen. Passar lika bra till kyckling-, färs- eller fisktacos! Toppa gärna med en klick gräddfil som i kombination med den något heta bönröran blir som grädden på moset! 
 
#1 - - Emma skoog:

Hej jätte fin blogg verkligen:)! Jag har nyss startat min blogg där jag skriver om vad jag gör om dagarna ska börja ge massor av Tipps på super goda smoothies<3 hade varit super roligt om ni kollade min blogg och gillade och kommenterade så skulle jag verkligen bli super glad:)tack i förhan:)