Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 9

Välkommen måndag!
 
Idag var hela familjen tröttare än vanligt på morgonen... Barnen ville inte alls vakna när jag skulle väcka dem, och sambon som egentligen åker hemifrån innan vi andra ens stiger upp, ja, han låg och sov när min klocka ringde... Dessutom sitter jag här nu med en huvudvärk och en förkylning som verkar gå mot det sämre igen av någon konstig anledning... Ush, man ska inte klaga, men jag hade definitivt kunnat få en lite bättre start på denna veckan helt enkelt. Jag är i alla fall ledig nu på förmiddag och har bara ett fåtal timmars jobb framför mig i eftermiddag just denna måndag, så det får man ju vara tacksam för. 
 
Vad har ni för planer för denna veckan? Själv blir det jobb, jobb och lite mer jobb för min del. Ja, det kommer bli en lång vecka helt klart (speciellt om jag ska må så här), men jag är ledig denna helgen i alla fall som tur väl är. I helgen ska vi umgås en sväng med några vänner på lördagen, men resten av min helg tänker jag spendera åt att göra lite efterlängtad absolut-ingenting! 
Idag efter jobbet blir det Bamsegympa med min lilla tjej, och sen tänkte jag landa i soffan framför tvn och bara ta det lugnt och mysa med barnen. Ja, det kommer bli lite matlagning på det också förstås, för äta bör man ju sägs det. Här bli det kyckling ikväll, närmare bestämt kyckling i en krämig oreganosås tillsammans med pasta har jag tänkt mig. Nu innan jobbet har jag dessutom planer på att sätta mig ner en papper och penna och planera den kommande veckans middagar, så det är gjort. En vecka som denna, när jag ska jobba så mycket som jag ska så är matplaneringen ännu viktigare än vanligt - att slippa tänka ut något varje dag, dag för dag, är guld värt i det läget. 
 
Vad har ni andra tänkt äta i veckan, har ni funderat på det än? Inte? Då kommer här lite inspiration till er i form av veckans matsedel. Smaklig spis allesammans, och en riktigt trevlig vecka till er! 
 

Matsedel vecka 9

 
 
Måndag - Frikadeller i tomatsås: Vad sägs om att inleda veckan med"Fräcka frikadeller" som går hem hos hela familjen, inte minst barnen. En lättlagad rätt där köttbullarna får koka i en mustig och god tomatsås som sedan serveras tillsammans med nykokt pasta och riven parmesanost. Barnvänlig vardagsmat i sitt esse mina vänner. Smaklig spis!
 
Tisdag - Persiljekokt torsk med citronsåsMan behöver inte alltid göra det så svårt för sig! Simpel mat kan vara fantastiskt god mat, och ett väldigt simpelt sätt att tillaga fisk är att koka den. Kokt torsk som sedan serveras med en god sås och kokt potatis, det är en middag som heter duga vill jag lova er! 
 
Onsdag - Krämig kyckling med broccoli:  Idag blir det snabbmat, och nej, denna gången är de inte pasta mina vänner. Ja, pasta är ju den ultimata snabbmaten helt klart, men det finns ju faktiskt en hel del annan mat som går nästan lika snabbt att tillaga från grunden. Idag vill jag tipsa om en riktigt krämig broccolikyckling som är fantastiskt gott med tanke på hur få ingredienser det är i rätten, och hur lättlagad den faktiskt är.
 
Torsdag - Kalkonomelett med tomat och basilika: Omelett mina vänner, är en rätt som passr lika bra vilken tid på dygnet som helst, vare sig det är till frukost, brunch, lunch eller middag. Det är nyttig mat som går barnsligt snabbt att svänga ihop, och som pricken över i så kan man liksom slänga i lite vad man känner för, eller helt enkelt har hemma för stunden. Vad sägs exempelvis som en omelett med smak av tomat och basilika, fyllt till bredden med kalkonkött? Mums! 
 
Fredag - Sesamlax på spenatbädd med dillmosVad sägs om en laxrätt som både är lätt- och snabblagad, utan att för den sakens skull göra något som helst avkall på smaken? Vad sägs dessutom om att servera den tillsammans med ett fluffigt hemmagjort potatismos som smaksätts med något så svenskt som dill? Låter det gott? Ja, det kan jag lova att det också är! 
 

Lördag - Ädelostbiffar med krämig broccolisalladVi inleder helgen med köttfärs, som sällan kan gå fel. Riktigt goda biffar som får smak av ädelost - precis så mycket, eller lite, smak av ädelosten man vill beroende på hur mycket man har i. En enkel men mycket god middag som serveras tillsammans med en krämig broccolisallad, jag lovar att ingen går ifrån bordet hungrig! 
 
Söndag - Filé- och svampgrytaGör en gryta idag vet - kött hör nästan söndagar till tycker jag! Här kommer förslag på en riktigt krämig gryta på fläskfilé med smak av både Karl-Johan svamp och champinjoner. Tillsammans med lite ris så har du en alldels förträfflig söndagsmiddag på tallriken! 
 
Veckans söta - Amerikanska blåbärsmuffinsNär jag får välja smaksättning fritt så väljer jag alltid blåbär! Dessa gudomligt goda små blåa bär som jag utan tvekan hade kunnat leva på om det bara gått. Det finns helt enkelt inget godare om ni frågar mig! Det gäller så klart även när det kommer till muffins - stora saftiga amerikanska muffins som är fullproppade med härligt välsmakade blåbär. Ja, det blir inte mycket bättre än så, i all sin enkelhet!