Powered by Jasper Roberts - Blog

Filégryta med kryddig korv

Välkommen fredag!!
 
Fredagar är som alltid lika välkomna, och denna är givetvis inget undantag mina vänner. 
 
Denna helgen har jag en massa roligheter inpanerade som jag ser fram emot. Först av stapel är morgondagens kosert nere i Malmö. Ja, min sambo, hans syster och hennes man ska se Green Day i Malmö Arena. Ses vi kanske där någon? Det blir andra gången jag får se en av deras konserter, första gången var i Köpenhamn för ca sju år sedan och det var en riktigt bra konsert. Förväntingarna inför denna imorgon är med andra ord ganska så stora som ni kanske förstår. Riktigt roligt ska det bli.
På söndag sedan blir det kalasande för hela slanten. Min guddotter fyller hela 20 år gammal, och det måste givetvis firas! Mat, tårta och presenter står på menyn tillsammans med nära och kära och det är alltid trevlig om ni frågar mig. Jag älskar födelsedagar, eller andra tillställningar, eftersom de innebär att man får träffas ett stort, eller litet, gäng och umgås och ha trevligt tillsammans. Gärna över god mat och fika förstås. 
 
Det är tur att jag tycker om födelsedagar och tillställningar... Nästa helg sen är det också kalas för hela slanten nämligen. I veckan som kommer fyller min son, världens bästa Elliot, nämligen 8 år och han ska så klart också firas! Själv födelsedagen firar vi stillsamt här hemma, bara vår lilla familj, men sen på helgen blir det kalas för kompisarna på Leos Lekland. Jag behöver kanske inte nämna att han längtar? Nej, trodde inte det. 
På söndagen sen ska vi fira min kusins dotter som fyller 3 år gammal, barnens söta lilla nästkusin. Ja, så då blir det inget mindre än kalas igen helt enkelt. Tårta, kalas och firande i dagarna tre... och det är bara nästa vecka. Resten av februari kommer fortsätta på exakt samma vis, varje helg, in i det sista. Så, det gäller att ta en helg i taget denna månaden, och först ska vi njuta av denna. 
 
Hur njuter vi av helgen på allra bästa sätt när det kommer till maten då? Ja, alltså, tacos tillsammans med resten av Sverige i all ära, men frågar ni mig så finns så många godare och bättre sätt att inleda helgen på än tacos! Varför inte exempelvis servera en helt otrolig smakrik gryta denna fredagen till ära? Kan en gryta inleda helglyx undrar ni? Ja, det vill jag lova att denna grytan kan! Här får fläskfilé samsas med korv och champinjoner, och det är bara början! Jag skulle vilja påstå att det här är en av de godaste grytorna ni någonsin kommer smaka faktiskt! Ni kommer inte vilka sluta äta, den är rent ut sagt så förbannat gooooooooooooood! ❤️
 
Jag önskar er alla en fantastiskt trevlig helg!
 

Filégryta med kryddig korv


4 portioner
  • 600 gram fläskfilé
  • 4 kryddiga korvar, ex kabanoss
  • 200 gram färska champinjoner
  • ca 20 cm purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 0,5 dl vatten
  • 2 kalvbuljongtärningar
  • 2 msk chilisås
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • ca 2 msk ljus Maizena redning
  • 1 dl cornichons
  • salt och peppar
 
  1. Putsa fläskfilén och skär den i ca 2 cm tjocka skivor.
  2. Platta till skivorna med handen, och krydda med salt och peppar.
  3. Bryn köttet på båda sidor och lägg åt sidan.
  4. Slanta korvarna, kvarta champinjonerna och strimla purjolöken.
  5. Kärna ut och strimla paprikorna.
  6. Fräs korv, svamp, purjolök och paprika i en stekgryta. 
  7. Lägg ner köttet i grytan.
  8. Tillsätt vatten tillsammans med smulade buljongtärningar, chilisås och grädde.
  9. Koka upp och låt sjuda samman i ca 15-20 minuter.
  10. Red av till önskad konsistens och smaka av med salt och svartpeppar.
  11. Dra av grytan från värmen och rör ner cornichons precis innan servering.
 
Servera gärna tillsammans med kokt broccoli och kokt ris. 
 
#1 - - FrökenTV, bloggen om tv och film:

gott :D

Svar: Tackar! :-)
Jessica Fransson

#2 - - Jessica Högberg:

Gott!

Svar: Tack!
Jessica Fransson