Powered by Jasper Roberts - Blog

Melonsalsa med fetaost

Hej och godkväll i sensommarvärmen!

Ja, sommaren kom tillbaka med en smäll idag, och alla är vi väl lyckliga för det!? Desto bättre dessutom, den ska tydligen stanna kvar hela veckan, så vi får njuta av värmen ett litet tag till - underbart! Vad har vi då hittat på i solen? Nja, i ärlighetens namn har jag nog ändå inte varit så mycket i solen som jag skulle kunnat trots allt... Jag har nämligen stått i köket och bakat lite idag. Det blev ett gäng mellanmåls- eller fikabars utan tillsatt socker som jag själv tycker är jättegoda. Ni som följer @vardagsmatalajess på Instagram har redan fått en liten titt på tillverkningen via händelser, men receptet kommer så klart dyka upp även här vad det lider. 

Dagen började hur som helst med en liten tripp ner till affären. Ni förstår att igår så tappade nämligen min dotter sin allra första tand! Den har varit lös i flera veckor och hon har förväntansfullt gått och väntat på att den ska lossa, och igår så gjorde den äntligen det! Stolt som en liten tupp var hon, och växte ungefär två meter rakt upp i luften, så stor kände hon sig min lilla trollunge. Inatt kom ju således givetvis tandfen på besök och lämnade en guldpeng till henne i utbyte mot tanden och det första hon ville göra imorse när hon hittade sin guldpeng var att åka till affären. Hon köpte en liten överraskningsleksak i automaterna vid ingången ni vet, och sen åkte vi hem igen - glad som få var hon! En bra start på dagen med andra ord. Resten av dagen har det varit mamma-dotter tid för hela slanten då storebror följde med sin bästa kompis hem efter skolan, så honom har vi inte sett så mycket av just idag. 

Här och nu har jag tagit kväll för ett tag sedan, och så fort jag sagt adjö till er för idag så tänkte jag starta ännu ett avsnitt av en ny serie jag börjat titta på som jag fastnat för. Den heter 'Between' och är en Netflix-serie som jag kan rekommendera om ni söker efter något nytt att vila ögonen på om kvällarna. LIte spänning och massor med mystik och intriger. Definitivt sevärd!

Först ska det dock bli mat på bloggen så klart! Sommaren har som sagt gjort ett återtåg och är tydligen här för att stanna veckan ut, vilket innebär att vi får passa på att starta grillen igen och äta utomhus så mycket det bara går., eller vad säger ni? Jo, men så klart! Till den där grillbiten vill vi ju dessutom ha en fräsch, färgglad och god sallad som komplement till maten. Ja, det vill vi, och därför tänkte jag tipsa om just en sådan här och nu. Enkel, god och packad med fräscha smaker som dessutom inte bara funkar som tillbehör, utan som även passar perfekt som förrätt!

Trevlig kväll! 

Melonsalsa med fetaost

 
4 portioner
  • 150 gram fetaost
  • 300 gram vattenmelon
  • 0,5 gurka
  • 1 salladslök
  • 0,5 citron
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk smabal oelek
  • 1 krm salt
  • 1 huvud romansallad
 
  1. Kärna ut melonen och gurkan och skär dem i små tärningar.
  2. Strimla salladslöken.
  3. Blanda samman melon, gurka, salladslök, rivet skal av citronen, honung, och sambal oelek.
  4. Smak av salsan med salt.
  5. Grovhacka romansalladen och lägg på ett fat.
  6. Skeda ut melonsalsan ovanpå salladen.
  7. Skiva fetaosten i tunna skivor och toppa salsan med ostskivorna.
 
Tips!
Toppa gärna osten med lite nymald svartpeppar för extra smak och fröjd för ögat. 
 
 
#1 - - deckre- gravid i vecka 35:

Åhhh vad gott det såg ut!!

#2 - - Cecilia:

Ser riktigt gott ut.