Powered by Jasper Roberts - Blog

Biffar i Medelhavssås

God måndagskväll allesammans...

Snart dags att säga tack och hej till denna händelserika måndag då min son började första klass... Ja, idag var dagen D, som han längtat efter större delen av sin sommar faktiskt. Första klass, att börja skolan på riktigt. Det är stort, det är riktigt stort! Vi har numera ett skolbarn i familjen... Galet! Så stolt han har varit idag över hur stor han har blivit, och så stolt jag är över honom för den fantastiska lilla människa han är. Jag var med honom större delen av skoldagen faktiskt, och det var kul att få en liten inblick i hans kommande vardag. Ny klass, nya kompisar och nya lärare som jag tror kommer bli hur bra som helst verkligen. Han har dock med sig sina två bästa vänner till denna nya klassen, vilket är en trygghet för honom, och det är så härligt att se dem tillsammans.

Efter första skoldagen var slut så följde ena bästisen med oss hem för att leka. Ja, eller rättare sagt: vi körde till det lokala caféet och fikade för att fira in första skoldagen. Killarna hade såååå roligt tillsammans och skrattade så högt att nog hela samhället hörde dem! Jisses liksom, men kul hade och gott fika blev det! Det märktes att de saknat varandra under sommarlovet. En fika senare hängde vi här hemma en stund och sen for vi in till stan med den ena av våra hundar som hade en tid hos veterinären. Ett par prover, och ett sparkonto (suck vad dyrt det är), senare så körde vi hem igen för mer bus och lek innan kompisen skulle hem för denna gången. 

Kvällen avrundade vi sedan med fotbollspremiär. Ja, inte nog med att det var första skoldagen, det var första fotbollsträningen för säsongen också för min lilleman. Trots ledig dag har jag alltså flängt runt hela långa dagen och är ganska slut vid detta laget om jag ska vara ärlig... Nu är i alla fall barnen i säng sen ett tag tillbaka, och jag ska bara sitta och ta det lugnt ett tag tänkte jag, dvs efter jag bjudit er på lite måndagsmat! Vad ska vi bjuda på, på en måndag som denna då tro? Vad sägs om biffar i en riktigt god och krämig sås med en liten smak från Medelhavet: soltorkade tomater? Soltorkade tomater är en riktig favorit i min bok, och jag smyger mer än gärna in det i matlagningen så ofta jag kan. Den höjer många rätter det där extra snäppet som gör att man får mersmak på middagen helt enkelt! 

Trevlig vecka nu allesammans! 

 

Biffar i Medelhavssås


4 portioner
  • 400 g köttfärs
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 citron
  • 5 soltorkade tomater i olja
  • 2,5 dl mellangrädde
  • 0,5 tsk salvia
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
 
  1. Blanda samman färsen med potatismjöl, mjölk, salt, peppar och citronskal från halva citronen.
  2. Forma åtta stycken jämnstora biffar.
  3. Stek biffarna i smör i en stekpanna, i ca 3 min på varje sida.
  4. Hacka tomterna och strö ut dem över biffarna.
  5. Häll över grädden , salvia och soja, och smula ner buljongtärningen.
  6. Låt såsen koka upp och puttra samman i ca 5-7 min.
  7. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med exempelvis kokt potatis och en god och fräsch sallad.
 
 
#1 - - Ann-Mari:

recept

#2 - - Alice:

Nej men herregud vad detta såg smarrigt ut, bokmärkar på en gång eftersom minnet alltid sviker!

Svar: Kul att höra, tack så mycket! :-)
Jessica Fransson