Powered by Jasper Roberts - Blog

Pasta med räkor och edamamebönor

Hej och god förmiddag mina vänner!
 
Nu har jag slutat jobbet efter mitt nattpass, men än får jag inte lov att styra bilen hemåt inte. Nej, jag har istället precis hämtat upp en arbetskollega och nu ska vi köra till Växjö för en hel dags utbildning i Tydliggörande Pedagogik. Det ska bli väldigt intressant, och för mig som är gymnasielärare i grunden passar detta perfekt när det kommer till intresseområden! Som tur väl är har jag fått sova ganska bra inatt dessutom så det ska förhoppningsvis gå bra. Det var en liten chansning att inte ta ledig mitt nattpass, men denna gången gick det bra. Det blir som sagt en heldag tillsammans med ett stort härligt gäng av mina kollegor och något jag ser fram emot. 
 
Idag på bloggen är det dags för nytt TEMA!! Ja, jag lovade ju er igår att jag skulle presentera ett nytt tema idag, och jag håller så klart det jag lovar. Jag vet ju att ni tycker om temaveckor, och jag tycker också att det är roligt! Jag vet ju dessutom att jag har en hel del läsare som följer Viktväktarnas program, och jag har själv en gång i tiden gått ner 22 kilo med hjälp av Viktväktarna (innan min operation). Därför tänkte jag att vi kunde ha TEMA: VIKTVÄKTARNA!
Vad innebär då detta? Jo, ProPoints-beräknade recept av diverse slag som passar både de som faktiskt viktväkta, men även alla andra som inte gör det. God och lättlagad mat som passar alla med andra ord, men som är pp-beräknade. Frukost, lunch, middag, mellanmål och dessutom någon liten dessert. Ja, denna temaveckan bjuder jag på lite gott och blandat!
 
Först ut bland temaveckans recept är en superenkel och snabblagad pastarätt som passa lika bra till lunch som till middag! Dessutom är den fullproppad med nyttiga proteiner. Denna pastan gör jag oftast när jag antingen är hemma själv, eller när det bara är jag och dottern som ska äta lunch hemma. Den kräver nästan ingen matlagning och färdig på ett litet kick! 
För enkelheten skulle skriver jag ut recepten i 1-portions format. Vill man att maten ska räcka till 4 personer är det bara att fyrdubbla receptet färstås! Denna lilla smarriga lunchpasta blir 8 pp för en person. 
 

Pasta med räkor och edamamebönor



1 portion
8 Pro Points
 
  • 1 dl okokt pasta
  • 3/4 dl edamamebönor
  • 1 tsk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 msk parmesanost
  • salt och svartpeppar
 
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Förväll bönorna i lätt saltat vatten. 
  3. Värm olja i en kastrull och pressa ner vitlöken.
  4. Fräs vitlöken och bönorna tillsammans någon minut.
  5. Rör ner räkorna och låt dem bara bli precis varma.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Rör ner pastan i kastrullen.
  8. Riv över parmesanost vid servering.
 
Tips!
Vill man ha lite hetta i sin pasta? Då kan det vara jättegott att finhacka en liten bit chili (efter smak) och låta chilin fräsa med tillsammans med vitlöken och bönorna.
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook


 
#1 - - Tina:

Ser gott ut!

#2 - - Christoffer:

Toppen recept enkelt och gott