Powered by Jasper Roberts - Blog

Tagliatelle med vit tonfisksås

Godmorgon, godmorgon!
 
Hoppas ni alla fått en bra start på höstlovsveckan? Här hemma började vi gårdagen så absolut lugnt som bara möjligt - vi var hemma och gjorde mest ingenting ärligt talat. Det mest ansträngande jag gjorde var nog att släppa in sotaren när han ringde på dörren, ungefär så. Det är inte ofta ni hör mig säga det, men: härliga måndag. Idag säger jag härliga lediga tisdag istället, och även denna dagen kommer gå i lugnets tecken, fast idag ska vi inte vara hemma. Jag ska packa in mig och barnen i bilen och köra hem till Maria och hennes pojkar, och där tänkte vi spendera vår tisdag, i goda vänners lag. Vilket, om ni frågar mig, är det bästa sättet att spenderna sin lediga tid. Vad hade man gjort utan goda vänner? 
 
När det kommer till maten i goda vänners lag, eller ja, nu när vi kommer vara fyra små barn i huset, som dessutom har höstlov, är det lättlagat och utan krusiduller som gäller! Ni vet, sådan där mat som liksom är klar att förtäras på tio minuter, eller ännu snabbare. Helst ska det dessutom inte vara några "konstiga" ingredienser, och inga "gömda" ingredienser på tallriken. Ja, men så barnvänligt som möjligt med andra ord, men som även vuxna älskar!
Vad kan en sådan maträtt tänkas vara då? Ja, pasta är ju alltid ett ganska säkert kort när man ska laga mat till barn, det är ju svårt att komma ifrån. Så ja, vi kör på pasta, och till den serverar vi Marias vita tonfisksås, som alla fyra barnen älskar. Vanlig vit bechamelsås med tonfisk och lite salt och peppar, svårare än så behöver det verkligen inte vara för att få barnen att äta! Vi vuxna? Vi klagar definitivt inte vi heller, för det är helt enkelt barnsligt gott. 
 
Ha en fortsatt trevlig höstlovsvecka allesammans! 
Glöm dessutom inte kika in i min Halloween-kategori för tips och inspiration inför Halloween på lördag! 
 

Tagliatelle med vit tonfisksås


4 portioner
 
  • 50 gram margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • ca 8 dl mjölk
  • 2 brukar tonfisk i vatten
  • salt och peppar
 
  1. Smält margarinet i en gryta och fräs mjölet i det.
  2. Tillsätt lite av mjölken i taget under konstant omrörning tills allt är i. Låt koka upp.
  3. Låt tonfisken rinna av och finfördela den med en gaffel.
  4. Tillsätt tonfisken i såsen och låt koka i ca 10 minuter.
  5. Smaka av med salt och vitpeppar.
 
Servera tillsammans med nykokt pasta och en gäng härligt gröna ärtor.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook