Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 19

Godmorgon måndag och ny vecka!!
 
Idag är det den 4e maj, och det innebär att idag fyller min lilla mamma år, så idag önskar vi henne ett stort grattis på födelsedagen! Min mamma är inte så gammal faktiskt, hon är bara 20 år äldre än mig, ja, hon fick mig när hon var ung, och jag har alltid uppskattat att ha en relativt ung mamma. Ännu mer tacksam är jag för det idag när mina barn får ha en ung mormor som kan följa dem under sin uppväxt och som faktiskt orkar leka med dem - det är inte för alla det är en självklarhet. Jag har själv alltid varit mycket mer mina egna morföräldrar som även dem är förhållandevis unga än idag, och det har alltid varit guld värt för min del! Jag har haft, och har fortfarande så otroligt mycket glädje av mina morföräldrar och är evigt taksam för dem. Hursom helst, fira henne ska vi såklart göra, men firandet får vänta tills imorgon eftersom jag jobbar idag.
 
Denna veckan blir det ganska mycket jobb för min del, men jag har även lite annat inplanerat. Imorgon blir det som sagt ett besök hos mamma och innan dess ska jag följa med min son till skolan där han ska få träffa sin nya förskoleklass för första gången - mycket spännande!
På torsdag sen blir det en liten shoppingrunda med världens bästa Maria. Shopping och fika på Grand Samarkand är planen och det är alltid trevligt, så enkelt är det! 
Mycket mer än så hinner jag inte med denna veckan då det som sagt är jobb som gäller för mer eller mindre hela slanten. Jobb och matlagning så klart, det tar jag mig alltid tid till! Vad står då på menyn denna veckan? Färgglad mat och hopp om grillväder! 
 
Jag önskar er alla en riktigt fin och god vecka! 
 

Matsedel vecka 19


Måndag - VitlöksjärparVad sägs om att inleda veckan med smarriga vitlöksdoftade järpar?! De är enkla att göra, och supergoda - med andra ord perfekta vilken dag i veckan som helst! Servera dem dessutom tillsammans med stuvade pastaskruvar som även dem får lite smak av vitlök... Jag säger bara, MUMS!
 
Tisdag - Grillade fiskspett med fetaostcreme: Visst håller vi alla tummar och tår att detta regninga, gråtrista väder vänder och att solen gör en comeback igen? Jo, jag menar ju det, så därför tycker jag vi planerar in en liten grillmiddag denna fisktisdag! Grillade fiskspett med en krämig fetaostcreme som tillbehör... Låter det gott? Jo, gott är bara förnamnet!
 
Onsdag - Krämig Biff StroganoffKlassiskt är alltid gott om ni frågar mig, och just denna Stogranoffen behöver inte stå och puttra på spisen i timmar och kan därför avnjutas en helt vanlig arbetsdag som denna. Om den är mindre god för det? Nej, verkligen inte! 
 
Torsdag - LökpajIdag vill jag tipsa om en vegetarisk lökpaj som verkligen inte gick av för hackor om man säger så! Den passar perfekt på buffébordet, men funkar lika bra som ensamrätt! Gjord på fem olika sorters lök är detta är en riktigt smakrik fyllning vill jag lova! 
 
Fredag - Kesopizza med vitlök, skinka och basilikaPizza är ju alltid gott, och vill man ha ett lite kalorisnålare alternativ? Ja, då är detta den perfekta pizzan!  Detta är faktiskt en av mina mest smakrika pizzor trots att den är kalorisnål, det ni! Något ni absolut inte få missa med andra ord!
 

Lördag - Helstekt BBQ-karré med paprikaratatouilleEn riktigt saftig karrékotlett som serveras med hemmagjorda klyftpotatisar och en riktigt god paprikaratatouille! Mina vänner, detta är en grilltallrik som är värdig namnet! Jag önskar er alla en riktigt trevlig grillördag! 
 
Söndag - Örtig champijongrytaNär jag skriver recept på grytor skriver jag oftast ganska korta tillagningstider, men självklart kan man med fördel låta dem puttra på spisen mycket längre, oftast blir de godare ju länge de får stå. Tiderna jag anger är dock minsta-tider och grytorna är klara och ätbara efter den tiden. Ja, inte bara ätbara, utan väldigt goda dessutom! Denna fläskgrytan är inget undantag! Fläskkött, champinjoner och smarriga örter får samsas i en och samma gryta, och de kommer överens riktigt bra om jag får lova att säga det själv. 
 
Veckans söta - BanansockerkakaJag insisterar ju alltid på att klassikerna aldrig går ur tiden, och att man liksom aldrig tröttnar på dem. De är väl beprövade och man vet att de uppskattas. Ett bakverk som faller under den kategorin är banansockerkaka! Jo, det är ju helt enkelt alltid gott till kaffet, eller vad säger ni?
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook