Kycklinggryta med citron och timjan
Hej sköna tisdag!
Idag är jag ledig så jag och barnen började dagen med en sovmorgon som vi nu följt upp med soffhäng och filmmys. Härligt med lediga dagar mitt i veckan när man vet att de flesta andra knegar, det känns lite lyxigt. Sen att man ibland jobbar helger när alla andra är lediga, det behöver man ju inte tänka på dagar som denna just... ;-) Det gäller att ta vara på nuet om ni frågar mig!
Min lilla dotter sitter just nu och tjatar på mig om att hon vill att vi ska åka någonstans idag, exakt var vet hon inte, men bara att hon vill åka någonstans. Så, vi får se vart det bär hän under eftermiddagen. Jag funderar på en liten visit till Standbjörkets lekplats, vilken är den största lekplatsen i Växjö, men jag får se var vi hamnar. Varken jag eller barnen är jätteförtjusta i att vara allt för många timmar utomhus i kylan - vi är sommarmänniskor alla tre faktiskt.
Hur som helst så är det ju dags för lunch nu när som helst. Mina barn har beställt pannkakor, föga fövånande, så det ska jag strax ställa mig och grädda ett stort gäng av. Sen är det ju nästan dags att börja tänka på middagen också, eller planera den i alla fall, om man inte redan gjort det. Tisdagar brukar vara fiskdagar här hemma, men idag är jag väldigt sugen på kyckling faktiskt! Så, vad sägs om en krämig kycklinggryta med frisk smak av citron och timjan som är jättegod och värmade mat som dessutom är snabblagad? Mums!
Ha en riktigt härlig tisdag mina vänner!
Kycklinggryta med citron och timjan
4 portioner
- 500 gram kycklingfilé
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 2,5 dl mjölk
- 1 tsk timjan
- 0,5 citron
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 tsk kinesisk soja
- salt och peppar
- Skala löken och vitlöken. Finhacka vitlöken och skär den gula löken i små klyftor.
- Strimla kycklingfilén och bryn den tillsammans med löken tills kycklingen fått fin färg.
- Häll över grädden och mjölken och smula ner buljongtärningen.
- Smaksätt med timjan och soja.
- Låt koka upp och puttra samman i ca 10 minuter.
- Red av grytan till önskad konsistens.
- Smaka av med pressad citron, salt och svartpeppar.
Servera tillsammans med ris och lite kokta morötter.
Hej!
En av mina frågor är, hur hinner du allt? Planera mat, laga mat osv... Jag har ett himla sjå att bara få i mig maten 😊 Är nästintill alltid trött till o från o yr i huvudet. Fattar inte vad jag gör för fel mer än att jag misstänker att jag inte får i mig aset jag behöver. Går fortf ner i vikt efter min op. Vill inte gå ner mer, än mindre va så trött o yr.
Det är inga långa promenader jag orkar ta längre o bara tanken av att resa mig ur soffan är energikrävande. Känner mig inte deprimerad utan bara orkeslös 😉
Försöker hitta balansen o tittar på dina recept. Letar alternativ till varm mat, vilket jag sällan är sugen på...
Hoppas din dag är bra!