Powered by Jasper Roberts - Blog

Köttfärssoppa med paprika och majs

Godkväll tisdag!
 
Nu ligger barnen och sover i sina sänga och tystnaden sträcker ut sig i huset, skönt. Denna tisdagen har verkligen gått i ett, så nu är det skönt med lite tystnad och slöande framför datorn.
 
Jag och min kära vän Maria började förmiddagen med en liten shoppingrunda på Grand Samarkand idag. För en gångs skull var det jag som gick därifrån med minst antal kassar, men vi hann med en trevlig lucn och fika på Espresso House när vi ändå var där. Lite shoppat blev det ju dock... Hittade en tröja till min son som han önskat sig, så han blev minst sagt lycklig när jag kom hem med den! 
I eftermiddags sen så fick jag en gammal arbetskamrat och hennes dotter på besök. Det var ett tag sen vi sågs nu, sen jag bytte jobb, så det ska bli kul att träffas och prata ikapp lite. Våra döttrar är dessutom lika gamla så de lekte och busade tillsammans under tiden. Ja, det blev alltså ännu en fika idag. Busigt värre egentligen, speciellt en helt vanlig tisdag, men gott var det kan ni tro!
 
I matväg då? I vanliga fall brukar vi äta fisk på tisdagar, men nu gjorde jag en fiskgratäng igår istället, så idag fick det bli något annat. Något som alltid finns i min frys är köttfärs! Barnen älskar köttfärs, och det gör vi vuxna med - man kan ju göra hur mycket som helst med köttfärs som bas faktiskt. Just idag blev det köttbullar i en krämig champinjonsås av färsen, men något annat som är riktigt gott är ju att göra soppa på färs! Brukar ni göra köttfärssoppa? Det är ju riktigt gott, och speciellt med en tomatbuljong som bas, och sen kan man ju ha i lite vad man tycker om. Som denna köttfärssoppan som blir ännu matigare med hjälp av paprika och majs. Barnen älskar den! 
 

Köttfärssoppa med paprika och majs


4 portioner
 
  • 500 gram blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1 stor röd paprika
  • 2 morötter
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk spiskummin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 gra, passerade tomater
  • 1 liten burk majs
  • 1,5 lite vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • salt och svartpeppar
 
  1. Skala och hacka löken, skala poch tärna morötterna och hacka paprikan. 
  2. Bryn köttfärsen tillsammans med lök, morötter och paprika i en stor gryta.
  3. Krydda med paprikapulver, spiskummin, pressad vitlök, salt och peppar.
  4. Häll över de passerade tomaterna, majsen och vattnet, och smula ner buljongtärningarna.
  5. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera eventuellt med en klick creme fraiche eller kvarg, och ett knäckebröd.
 
 
Tips!
Vill man ha en ännu matigare soppa? Tillsätt pasta till soppan, låt koka tills pastan är färdig.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook