Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 28

God, tidig, måndagsmorgon! 
 
Idag är vi uppe lite med tuppen jag och barnen trots att det är båse semester och sommarlov. Idag bär det nämligen av till Danmark mina vänner! Helsingör närmare bestämt där jag och barnen ska göra ett dagsbesök tillsammans med min mamma och mina morföräldrar. När jag och min bror var små så åkte vi med båten över till Helsingör varje sommar tillsammans med våra morföräldrar och gick och strosade runt några timmar. Åt pölsa och köpte bamseglassar med grädde, sylt och gräddbulle på toppen. Ja, det är barndomsminnen som är mig väldigt kära, så idag tänkte jag bjuda även mina barn på samma upplevelse. Får hoppas att det uppkskattas lika mycket av dem. Om inget annat så längtar de båda väldigt mycket efter att få åka "den stora båten", för de har faktiskt aldrig åkt båt innan någon av dem. 
 
Ni som följer @vardagsmatalajess på Instragram kommer i vanlig ordning få se lite glimtar från vår dag. 
 
Innan vi beger oss av så är det ju dock så klart dags för veckans lilla hjälpreda i köket. Ja, jag pratar så klart om veckans nya matsedel! Även om man är ledig och har semster och kanske all tid i världen (i teorin) att spendera i köket så kanske det ändå inte är där man vill lägga all sin energi? Nej, precis, och då är det lika aktuellt som alltid med en matsedel för att göra middagslivet snäppet enklare. 
 

Matsedel vecka 28

 
Måndag - Kasslersallad: Vi börjar veckan med ett enkelt tips som passa perfekt på varma sommardagar så här i juli. Enkla ingredienser, fantastiska smaker! Sommar på en tallrik helt enkelt, men utan att behöva dra igång grillen! 
 
Tisdag - TandoorilaxEnklare än så här kan det faktiskt knappast bli, och det visar att man med väldigt enkla medel faktiskt kan åstadkomma en riktig festmåltid på tallriken! För det här mina vänner, det här är en middag värdig middagsgäster minst sagt! 
 
Onsdag - Pastasallad med pesto till stekt kycklingEtt riktigt enkelt och supergott middagstips som passar perfekt nu i sommar - kyckligen kan man göra både inne och ute beroende på vad vädret tillåter och pastasalladen den är verkligen en storfavorit! Alla älskar denna pastasalladen verkligen. Dessutom toppar man hela rätten med knaperstekt bacon, och ja, vi vet ju alla att allt blir snäppet godare när bacon är med i ekvationen! 
 
Torsdag - Vitlöks- och smabalmarinerade karrékotletter: Det här med sommar och grillmiddagar går ju liksom helt enkelt hand i hand och det är väl knappast någon av oss som klagar på det? Nej, just det. Då kanske ni är intresserade av en god hemmagjord marinad? Ja, men jag menar väl det! Här kommer en jättegod och lite het marinad som passar ypperligt att marinera vilken sorts fläskkött i som helst.
 
Fredag - Mozzarellafylld kassler i ajvarsås: Kan man äta kassler två gånger på en och samma vecka? Jamen självklart! Vad sägs om en härligt färgglad tallrik med mozzarellafylld kassler på en bädd av krispiga grönsaker i en härligt gräddig och välsmakande sås? Jo, jag menar ju det! Inte nog med att den är färgglad, utan den uppfyller dessutom de två andra viktigaste kriterierna när det kommer till vardagsmat: lättlagad och gooooood! Vad mer kan man begära? Knappast mycket!
 
 
Lördag - Chipotleburgare: Vad sägs om grillkväll idag igen? Ja, det gäller att passa på så länge man kan för man vet att de här ljumma sommarkvällarna (tyvärr) inte varar så länge. Hamburgare går alltid hem och det är inte fy skam med en lite hetare variant trots sommarvärmen. Massiva, smakrika och saftiga till tusen - vad mer kan man begära av en burgare?
 
Söndag - Helstekt timjankyckling med kantarellsåsJag tröttnar nog aldrig på kyckling tror jag inte? Variationsmöjligheterna är ju liksom oändliga helt enkelt. Helstekt kyckling är ju en variant, och det är exceptionellt gott tillsammans med en massa vitlök och timjan. Gör man dessutom en god kantarellsås till? Ja, då finns det väldigt lite att önska på tallriken!
 
Veckans söta - Jordgubbs- och rabarberkakaJordgubbar + rabarber = a match made in heaven, helt enkelt! Denna kladdigt sega kakan är somrig så det förslår, och helt försvinnande god!  
 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook