Godmorgon lillördag!
Japp, jag är fortfarande hemma, men om jag har tur så är detta sista dagen. Min lilla mår bättre och snart har vi lyckats klara oss förbi 72-timmars regeln vilket innebär att om inget mer händer under dagen så kanske det kan bli kvällsjobb för mig imorgon. Så nu håller vi alla tummarna och tår vi bara kan!
I övrigt har det, som ni förstår, varit lugna hemmadagar i en veckas tid nu ungefär. Det har blivit väldigt mycket film på tvn och ännu mer mys i soffan under filten. Sonen tycker det har varit mindre roligt eftersom han (tack och lov) sluppit bli sjuk och med andra ord haft lika mycket spring i benen och energi som vanligt - det är förståligt att han blir rastlös och lite extra gnällig men vad gör man. Ibland måste man lära sig att man inte alltid kan ha roligt. ;-)
Det har inte blivit så där vansinnigt avacerad matlagning dessa dagarna, även det av förståeliga skäl, utan det har varit så lättlagat som möjligt och så "magsnäll" mat som möjligt. Jag har ju dock en del recept på lut som jag haft som utkast i min blogg-gömma som tur väl är, så jag kan dela med mig av godaker till er även när jag själv inte lagar så mycket.
Det här mina vänner, det här är en av mina absoluta favoriträtter. Denna maten är så god så jag vet knappt hur jag ska beskriva den för att göra den rättvisa? Jag skulle helt enkelt kunna äta detta minst ett par dagar/vecka och ändå inte tröttna på det! Det är helt galet gott!
Dillkyckling
4 portioner
- 500 gram kycklingfilé
- 2 stora morötter
- 1 gul lök
- 2 hönsbuljongtärningar
- ca 6 dl vatten
- 2 lagerblad
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- 3 msk socker
- 3 msk ättika
- 1 dl dill
- salt och vitpeppar
- Skala och slanta morötterna och skiva löken.
- Skär kycklngen i tärningar.
- Koka upp vattnet med smulade buljongtärningar och lägg sedan ner kycklingen. Se till att vattnet täcker kycklingen, häll över mer vatten om det behövs, tills den täcks.
- Låt kycklingen koka i ca 5 minuter och skumma sedan av vattnet.
- Tillsätt morötterna, löken och lagerbladen. Låt koka samman i 10 minuter.
- Häll över grädden och låt koka upp igen. Red av till önskad konsistens.
- Dra ner värmen till låg, och smaka av med socker, ättika, salt och vitpeppar.
- Rör sist ner dillen.
Servera tillsamans med kokt potatis och varför inte en god råkostsallad.
Instagram: @vardagsmatalajess
Låter gott! Hur mycket grädde ska det vara?