Powered by Jasper Roberts - Blog

Cowboysoppa

Hej hej!
 
Vet ni vad det är för dag idag? Jo... det är min sista arbetsdag på min arbetsplats jag gått till de sista två åren... Lite bitterljuvt är det minsann... Jag ser fram emot mitt nya jobb med mina nya arbetsuppgifter och mina nya arbetskamrater, men jag kommer sakna mina gamla kollegor. Ja, det känns minst sagt konstigt att jag om bara några timmar lämnar in min nyckel och går därifrån för sista gången. Ett avslut på ett kapitel helt enkelt. 
Jag är ju dock av den övertygelsen att man ska se framåt dock, och det ska jag göra nu, jag ser framåt med stor iver och jag tror att det här kommer att bli jättebra! 
 
Med det sagt, så går vi raskt över till något annat tycker jag! Soppa! Ja, det är ju ännu en gång torsdag, och därmed officiell soppdag! Idag tänkte jag att vi skulle ge oss ut i Vilda Västern och äta Cowboysoppa. 
Ja, det var ju det här med Cowboysoppa - jag har hört så många prata om det och länge tänkt att det skulle kunna vara något som passade mig och min familj, men liksom aldrig riktigt kommit till skott att testa. Nu gjorde jag dock slag i saken och ställde soppgrytan på spisen, äntligen! Om det var värt väntan? Åh ja! Både jag, sambon och båda barnen sörplade i sig för glatta livet kan jag meddela! Så, även om det var första gången vi prova den omtalade soppan så var det definitivt inte sista!
 

Cowboysoppa



  • 500 gram nötfärs
  • 1 gul lök 
  • 1 lite vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 röd paprika
  • 2 stora potatisar
  • 1 burk vita bönor
  • 2 msk basilika
  • salt och svartpeppar
 
  1. Skala och hacka löken. Pressa vitlöken.
  2. Lägg färs och lök i en stor gryta och bryn lätt så färsen blir grynig.
  3. Häll över vattnet och låt koka upp under omrörning.
  4. Höll över de krossade tomaterna och smula ner buljongtärningarna. Låt puttra på svag värme i ca 5 minuter.
  5. Skala potatisen och skär potatis och paprika i små tärningar. 
  6. Tillsätt potatis och paprika i soppan och krydda med basilika.
  7. Koka soppan i ca 10 min, tills potatisen blivit mjuk.
  8. Tillsätt bönorna och låt koka ytterligare 5 minuter.
  9. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med knäckebröd, eller varför inte lite hembakat bröd? Tips och recept på hembakat bröd hittar du så klart i min bröd-kategori!
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook