Powered by Jasper Roberts - Blog

Saffranskyckling

Hej igen mina fina läsare!
 
Hoppas ni haft en riktigt härlig lördag ännu så länge? Själv har jag spenderat eftermiddagen på exakt det sätt som jag sa att jag skulle - med att göra absolut ingening! Jag och barnen har hängt i soffan större delen av dagen om jag ska vara ärlig, och det är så skönt att bara slappa!
Min son spelar Minecraft för allt vad han är värd och visar sina bebyggelser med livliga berättelser vid sidan om, och dottern leker och byter kläder på sina dockor och själv ja... Mest har jag legat ner i soffan med armarna runt barnen eller slötittat på mobiltelefonen. Jag söker med ljus och lykta på Imdb efter en ny serie att plöja igenom. Ja, som jag nämnt innan är jag ju en riktigt serienörd (och matnörd) och det känns som att jag sett det mesta som är värt att titta på just nu, så jag har börjat leta bland lite äldre serier, kanske finns det någon jag missat? Jag tar mer än gärna emot tips!! Gärna någon där det finns ett gäng säsonger redan, så jag slipper vänta på uppföljningar. *otålig*
 
Resten av denna dagen tänkte jag skulle fortsätta på exakt samma sätt... Lugnt, avslappnat och i så få knop som mänskligt möjligt. Laga mat tänker jag dock göra om bara en liten stund. Laga mat för mig är ju dock avlappnade, så ingen skillnad där. Jo, middagstillagningen är faktiskt en av mina favoritstunder på dagen (jag sa ju att jag är en matnörd)! Jag sätter på musik i köket och sen är det bara jag och spisen, grytorna och kryddhyllan för hela slanten, och jag älskar det! 
 
Hur mycket jag än älskar det så gör ju kanske inte alla det lika mycket, eller har tiden att lägga i köket för den delen, så snabba recept är alltid bra att ha, men som ändå är gott och lite helglyxigt så här en lördagskväll. 
Därför bjuder jag er ikväll på en riktig personlig favorit - saffranskyckling! Ja, denna kyklingpastan är verkligen lika farligt god som den är gyllengul vill jag lova! Krämig är bara förnamnet och med en smak man bara inte kan få nog av! Lika god att äta året runt, men passar så klart lite extra bra så här i jultider. Saffransmängden kan man själv reglera efter eget smak och tyckte, men vad ni än gör i livet, så måste ni bara testa denna saffranskycklingen! Jag kan till och med gå så långt som att säga att detta är ett av de bästa recepten ni hittar på denna bloggen! 
 

Saffranskyckling

 
4 portioner
 
  • 500 gram kycklingfilé
  • 2 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gram saffran (2 pkt)
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl vatten
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 250 gram mascarponeost
  • 2 dl turkisk yoghurt
  • 1 dl riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
 
 
  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. 
  2. Tärna, eller strimla, ner kycklingfiléerna.
  3. Fräs lök, vitlök och saffran tillsammans i en stor gryta tills löken är blank. 
  4. Tillsätt kycklingen och bryn tills den fått fin färg runt om. 
  5. Häll över vatten och pressad citron, och smula ner buljongtärningarna.
  6. Låt koka upp och puttra samman tills bara lite av vätskan finns kvar. 
  7. Rör ner mascarponeosten och yoghurten och sjuda i 5 minuter.
  8. Riv ner parmesanost i såsen och smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med nykokt pasta och kokta grönsaker. Toppa med lite extra riven parmesan.
 
 
Tips!
Vill man inte köpa den ganska dyra mascarponeosten kan man ersätta med vanlig naturell färskost istället, men jag rekommenderar er att testa med mascarpone då den gör stor skillnad för smaken!  
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook 

#1 - - Mizel Eriksson:

Det såg supergott ut verkligen!

#2 - - a n n i k a:

Gott!

#3 - - Kim:

Har du sett Miss Fisher's Murder Mysteries?

Svar: Aldrig hört talas om innan, tack för tipset! :-D
Jessica Fransson

#4 - - Angela:

Gjorde den här igår, jättegott och passande med saffransrätt så här års :). T.o.m. barnen åt upp glatt!

Svar: Vad roligt att höra!! :-D
Jessica Fransson