Powered by Jasper Roberts - Blog

Krämig Biff Stroganoff

Godmorgon mina fina!
 
Äntligen fick jag då min efterlängtade sovmorgon imorse! Åh, så skönt det var! Jag är inte en sådan som sover halva dagen bara för att jag är ledig, men jag uppskattar något otroligt mycket när man liksom får vakna av egen kraft och inte av någon klocka som säger att man måste. Det är verkligen underskattat!
 
Ledig tisdag idag med andra ord, och vad ska vi då hitta på? Jo, vi ska hem till min goda vän Maria på fika och bus! Barnen har tjatat hur länge som helst om att de vill till Maria, så idag blir det av! Ja, det är inte bara dem som längtar förstås, jag tycker alltid det är kul att komma dit - härligt sällskap! Min och Marias gamla arbetskollega Linda kommer dessutom dit med sin dotter, så det kommer garanterat bli fullt ös med huset fullt av barn. En liten fågel viskade dessutom i mitt öra igår att det hade bakats nutellabullar, så det ser jag fram emot att smaka idag! 
 
Hur ska ni spendera er tisdag?
 
Äta något riktigt gott till middag ikväll? Ja, men det är väl klart att ni ska det!! Vet ni kanske dock inte riktigt än exakt vad ni ska äta? Jamen, vilken tur att jag har ett tips till er en tisdag som denna då - Biff Stoganoff! Klassiskt är alltid gott om ni frågar mig, och just denna Stogranoffen behöver inte stå och puttra på spisen i timmar och kan därför avnjutas en helt vanlig arbetstisdag som denna. Om den är mindre god för det? Nej, verkligen inte! 
 

Krämig Biff Stroganoff


4 portioner
  • 500 gram grytbitar, eller annat nötkött
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 200 gram färska champinjoner
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 2,5 dl vispgrädde, eller matlagningsgrädde
  • 1,5 dl mjölk
 
  1. Skär köttet i tunna skivor. Finhacka vitlöken, och strimla löken. Skiva champinjonerna. 
  2. Bryn köttet i smör på hög värme så det får fin färg. 
  3. Tillsätt lök, vitlök och champinjoner och låt steka med i någon minut. 
  4. Tillsätt tomatpurén och rör runt. 
  5. Häll på grädde och mjölk, och smula ner buljongtärningarna.
  6. Låt koka upp och puttra samman på medelvärme i ca 15 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar och red eventuellt av till önskad konsistens.
 
Servera tillsammans med kokt ris och en god sallad.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook