Powered by Jasper Roberts - Blog

Citronmoussefyllda chokladägg

Välkommen Skärtorsdag!
 
Idag inleder vi officiellt helgen tycker jag, eller vad säger ni? Jo, jag menar väl det! Halvdag för de flesta på jobbet och sen är det full fart framåt med påsken i sikte! Underbara långledigheter och storhelgen - god mat och en perfekt ursäkt att spendera lite extra tid med sina nära och kära.
Idag blir det lite smygstart på påskmaten här hemma med en litem mini-påsklunch i form av lite lax, sill och ägg. Vi väntar bara på att pappan i familjen ska komma hem från jobbet om ett par timmar. Sen ska det inhandlas påskgodis till påskäggen idag tänkte jag, barnen ser mycket fram emot att leta påskägg! Huruvida det sedan ikväll kommer några påskakärringar från Blåkulla och knackar på vår dörr ikväll, det återstår att se.
 
Vad har ni för planer i påsk? Ska ni, som vi iväg och fira påsk, eller ska ni kanske hålla i påskfirandet hemma hos er? Har ni allt förbertt nu då, eller i alla fall planerat? Skulle det vara så att ni kanske sitter och funderar på vad ni ska ha för påskdessert så har jag ett riktigt supertips till er här i så fall, i sann påsktema-anda. Det här är en riktigt enkel dessert som man kan förbereda i förväg, men den ser väldigt festlig ut och är lite extra rolig att ställa fram på bordet. Barnen framför allt älskar dem verkligen! Så ska ni ha barn på påskmiddag är dessa nästan ett måste om ni frågar mig! Kinderägg fyllda med en milt syrlig citronmousse och toppad med söt äppelmos - nej, det kan helt enkelt inte bli fel! 
 

Citronmoussefyllda chokladägg


6 portioner
  • 6 kinderägg
  • 6 msk äppelmos
  • gul karamellfärg
 
Citronmousse
  • 2 citroner, skal och saft
  • 0,5 dl gelésocker
  • 50 gram kesella
  • 2 dl vispgrädde
 

  1. Värm gelésocker , citronsaft och citronskal tillsammans i en gryta. Låt sjuda sakta tills allt socker löst sig. Ta bort grytan från värmen. 
  2. Vispa grädden och rör sedan ner både den och kesellan i citronen. 
  3. Häll upp moussen i en skål och ställ den sedan kallt i en timme.
  4. Knäck av toppen av Kinderäggen (utan att de delar på sig).
  5. Fyll äggen med den kalla citronmoussen.
  6. Rör ut äppelmoset med gul karamellfärg, tills du blir nöjd med färgen. Klicka sedan ut 1 msk äppelmos på toppen av varje kinderägg, så det ser ut som en äggula.
 
Tips!
Vill man inte göra egen mousse, eller ibehöver ett snabbare alternativ, så kan man köpa citronmousse eller citronfromage i pulverform i affären. Rör ihop och bygg sedan dina ägg till påskbuffén. 
 

 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook


#1 - - Elin:

Hallå hallå! :)

Vi har gjort en härlig artikel med massa påskiga tips och tagit med ditt inlägg där: http://blogg.se/article/2016/march/fixa-paskkanslan-med-pyssel-och-bak.html

Det är även med en omröstning om vilken påskidé man blir mest sugen på att göra! :)

Ha en fin dag!
Hälsningar,
Bloggredaktionen