Powered by Jasper Roberts - Blog

Kyckling- och baconpaj

Torsdag, torsdag, torsdag...
 
Vi vet ju alla vad torsdag innebär? Jo, det är betyder ju att det snart är fredag igen! Vem tycker inte om fredagar? Nej, trodde väl det! 

Idag har jag spenderat förmiddag på dietistmottagningen på Växjö Lasarett. Det var dags för det andra gruppmötet i ordningen i min Ny Vikt på Sikt-grupp. Är ni nyfikna på vad det är? Kika in i Min Gastric Bypassresa kategorin här på bloggen för en liten inblick. 

Nu blir det dock mat här på bloggen! Idag bjuder jag på en paj fylld med currysmakande kyckling och bacon! Mycket mer än så behöver man väl knappt säga innan snålvattnet börjar rinna?
 

Kyckling- och baconpaj

 
4-6 portioner

 
Pajdeg:
  • 100 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 msk vatten
 
Fyllning:
  • 500 gram kycklingfilé
  • 140 gram tärnat bacon
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 ägg
  • 3-4 msk curry
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ca 2 dl riven ost
  • salt och peppar
 
  1. Rör ihop alla inredienserna till pajdegen så det blir en slät deg. 
  2. Tryck ut degen i en smord spring- eller pajform och nagga bottnen med en gaffel.
  3. Skär kycklingfiléerna i små bitar och bryn dem tillsammans med baconet.
  4. Häll över creme fraichen och smula ner buljongtärningen.
  5. Smaksätt med curryn och lått puttra samman i några minuter, tills buljongen smält. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ta bort kycklingen från värmen.
  7. Vispa upp äggen och rör snabbt ner dem i kycklingen.
  8. Häll över alltsammans i pajskalet och toppa med den rivna osten.
  9. Grädda pajen på 225 grader i ca 25-30 minuter, tills den stannat och fått fin färg.
 
Servera pajen tillsammans med en god krispig sallad.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook