Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 43

Godmorgon måndag!
 
Vet ni vad, det är redan näst sista måndagen i oktober månad... Snart är det november, och innan vi vet ordet av så knackar jultomten på dörren med sin säck! Yikes säger jag! Helst av allt vill jag inte ens tänka på det ännu, men eftersom tiden går så snabbt så kanske även jag måste inse att det snart börjar bli dags.
Har ni börjat fundera på jul ännu? Ni vet, klappar, mat, godis osv? Jag behöver inte fundera så mycket på mat och dylikt denna julen eftersom vi är bortbjudna (redan). Vi ska vara hemma hos barnens faster och hennes familj i Skåne, så barnen får fira jul med några av sina kusiner, sin faster och sin farmor bland andra. Det ska bli trevligt, men jag tycker likväl inte att jag vill tänka på det än... Fast, det är ju just det jag gör nu, hmm. Sluttänkt!
 
Vi tänker på mat istället tycker jag! Eller vad säger ni? Närmare bestämt veckans mat och veckans matsedel. Här kommer några tips för att underlätta vardagen. Ni vet vad jag alltid säger - planera, planera, planera!
 
Jag hoppas att ni får en riktigt bra vecka! 
 

Matsedel vecka 43

 
Måndag - Senapskyckling med baconströssel: Varför inte inledfa veckan med en riktigt höjdarkyckling! En krämig gryta med smak av senap som toppas med knaperstekt bacon och gräslök. Enkla smaker som går fantastiskt bra tillsammans. Den här rätten är helt enkelt ett måste om man är kycklingälskare! 
 
Tisdag - Ugnsbakad lax med gräddfilssås: Enkel och god mat. Lax serverad med en riktigt god gräddfilssås och ett gäng härligt göna edamamebönor. Edamamebönor, eller sojabönor är verkligen min favoritböna, alla gånger. De är såååå goda! Proteinrika och nyttiga dessutom!
 
Onsdag - Köttfärs- och linspaj: Pajer är jättebra mat tycker jag. Dels så kan man slänga ner lite precis vad man vill i dem, och dels blir man så där precis lagom mätt på en liten pajbit. Dessutom är det tacksam lunchlåde-mat om man vill ta med sig till jobbet då paj oftast blir godare när den får stå till sig lite. Här kommer en variant med köttfärs och röda linser som är väldigt matig och mättande.
 
Torsdag - Korvgryta på öl: Grytor, soppor och gratänger hör ju som alla vet hösten till! Eftersom det ju då är extra höstruskigt ute idag så tycker jag helt klart att ni ska servera en god gryta till middag ikväll! Fördelen med just denna grytan är att den har alla värmade och mustiga smaker som en riktig höstgryta ska ha, men utan att för den sakens skull vara ett långkok! Denna grytan är en allt-i-ett-gryta som är klar på under en timme och passar därför riktigt bra en vanlig arbetsdag när man kommer hem och är hungrig!
 
Fredag - Kotletter i svart vinbärsås: Idag tänkte jag tipsa om en extra färgglad maträtt - kotletter i svartvinbäsrsås. Svartvinbärssås blir så där vackert rödlila att man nästan vill ha mer bara för att den är fin att titta på. Jo, faktiskt. Sen gör det ju klart inget att den dessutom är barnsligt god! 
 
 
Lördag - Yakiniku - BiffwokYakiniku är en typ av biffwok med rena, japanska smaker. Smaker ja, det är just det som gör den japanska maten så faktistiskt i mitt tycke - den är smakrikare än de flesta andra länders. Det bästa med yakiniku? Det är att det är väldigt enkelt att göra hemma, och passar perfekt till helgmiddag!
 
Söndag - Kycklinggratäng med chipsVad sägs om en god och krämig kycklinggratäng med smak av mango chutney? Toppad med chips för helgkänslans skull? Mums!
 
Veckans söta - Snurrkakor: En riktig färgklick på fikabordet! Små spröda vaniljkakor som är en riktig fröjd för ögat och sätter pricken över i på vilket kafferep som helst! 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook