Powered by Jasper Roberts - Blog

Färgglada snurrkakor

Välkommen oktober!!
 
Ja, det är oktober redan... Vänta lite! Var det inte sommar nyss? Det känns så! Nåja, hösten är ju som sagt trots allt ganska mysig ändå! Speciellt den friska, krispiga höstluften, den tycker jag om. Ni vet, nu när det är så där lagom svalt ute. 
 
Vad innebär då oktober månad? För mig och min familj är det väl framför allt en del födelsedagar. Min sambo fyller år, och likaså även hans bror, min svåger. Sen har jag dessutom en "födelsedag" till att fira i just denna månaden och vad kan det då tänkas vara? Jo, min nya mages födelsedag! Den 9e oktober är det nämligen hela två år sedan min Gastric Bypass-operation. Helt otroligt vad tiden går fort! Fast samtidigt känns det som en hel livstid sen... Ja, på sätt och vis är det ju det också; en annan livstid sen helt enkelt. 
 
Hursomhelst, jag tänkte att vi inleder oktober månad med en riktig färgklick! Små spröda vaniljkakor som är en riktig fröjd för ögat och sätter pricken över i på vilket kafferep som helst! 
 

 Snurrkakor

 
ca 40 stycken
 
  • 7,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 2,5 dl socker
  • 250 g smör
  • 1 ägg
  • 1 krm vaniljpulver
  • Karamellfärg
 
  1. Vispa samman smör och ägg.
  2. Tillsätt ägget, vaniljpulver, bakpulver och mjöl och arbeta samman till en deg. Gärna med hjälp av bakmaskin.
  3. Dela degen i fyra lika stora delar. Färga två av delarna med varsin karamellfärg och låt de andra två vara "vita". Vill man bara använda en färg så delar man bara degen i två halvor och färgar den ena halvan.
  4. Kavla ut degbitarna var för sig mellan två bakplåtspapper. Lägg sedan de färgade delarna ovanpå de ofärgade delarna och kavla lite lätt så de trycks ihop. Jämna gärna till kanterna.
  5. Rulla ihop degarna från långsidan så det blir två rullar.
  6. Lägg rullarna i kylskåpet i ca 1 timme.
  7. Ta ut rullarna och skär dem i ca 1 cm tjocka skivor och lägg skivorna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt.
  8. Grädda kakorna på 175 grader i ca 12-15 minuter.
 
Låt svalna och njut, njut, njut!
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook