Powered by Jasper Roberts - Blog

Egenkryddade tacos med vitlökscreme

Hej hej!
 
Hoppas ni haft en bra torsdag ännu så länge? Själv sitter jag på jobbet just nu... Jag har alldeles precis avslutat ett arbetspass och ockuperar nu ett av vilorummen innan jag går på nästa pass om två timmar. Sen är det torsdagskvällen som spenderas på jobbet idag. 
Här och nu, innan det andra passet börjar så blir det lite bloggande och lite mer Sons of Anarchy. Tur man kan kika på Netflix även på mobilen - det är guld värt sådana här dagar! 
 
Har ni förresten tänkt på att det är torsdag idag, och att det därmed är fredag imorgon?! Älskade fredagar! Imorgon ska jag och barnen hem till min kompis Maria och spendera ledig fredag tillsammans med henne och hennes familj. Något vi alltid ser fram emot! Sist vi var där en fredag så bjöds det på tacos till middag, och det är nog den numera mest typiska fredags-maten i vårt avlånga land, eller vad tror ni? Vem gillar inte tacos liksom?
Tacos är ju kanske inte så mycket tillagning egentligen, det enda man gör är ju egentligen steker på lite färs tillsammans med tacokrydda. Visste ni dock att det är jätteenkelt att krydda upp färsen själv, utan färdig tacokrydda menar jag? Jo, det är supernekelt, och minst lika gott. Ni borde faktiskt prova tycker jag, i alla fall en gång - exempelvis imorgon. 
 

Egenkryddad tacofärs

4 portioner

Tacofärs:
  • 500 gram nötfärs
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk paprikapulver
  • 1 dl vatten
 
  1. Bryn färsen grynig och krydda med spiskummin, oregano och paprikapulver.
  2. Häll över vattnet och låt puttra sakta tills vätskan kokat bort.
  
Vitlökscreme:
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 vitlöksklyftor
 
  1. Blanda samman creme fraiche (eller kvarg) med pressad vitlök.
  2. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera färsen tillsammans med dina favoritgrönsaker, tortillabröd och en klick vitlökscreme.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook