Powered by Jasper Roberts - Blog

Tomatbruschetta

Hej allesammans!
 
Hur har er lördag varit ännu så länge? Vår har varit fantastisk och har spenderats i goda vänners lag! Jag började min morgon med sovmorgon, och sen begav vi oss in mot stan hela lilla familjen. Vi mötte upp Maria och hennes familj på Strandbjörket - Växjös största lekplats - där barnen fick leka av sig rejält! Vi avslutade med lite glass och kaffe på Cafiket, en liten stuga som är omgjord till ett fik som ligger precis intill lekplatsen. Så mysigt litet ställe där vi alltid passar på att fika eller äta glass när vi är på Strandbjörkets lekplats och leker.
 
Efter lekplatsen blev vi hembjudna till Maria, så just nu sitter vi hemma hos dem och väntar att på grillmiddagen ska bli klar! Gubbarna grillar, barnen leker och vi hänger i hammocken just nu. Det börjar dock bli lite kyligt så det ska bli extra gott med varm grillad fläskytterfilé om en liten stund.
 
Under tiden tänkte jag dock tipsa om en riktigt klassiker! Lördagsmys framför tvn? Vad sägs om en bruschetta, en bruschetta med tomat! Det är ju så löjligt enkelt, men lika löjligt gott verkligen! 
 

Tomatbruschetta

 
4 portioner
 
  • 4 skivor surdegsbröd
  • 2 stora tomater
  • 0,5 dl färsk basilika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • salt och peppar
 
  1. Delaoch hacka tomaterna.
  2. Hacka basilikan och blanda med tomaterna. Smaka av med salt och peppar.
  3. Rosta brödskivorna i ugnen på 250 grader i ca 10 minuter, tills de får fin färg
  4. Blanda olja med pressad vitlök och bred ut på brödet.
  5. Toppas med tomatröran.
 
 
En Tomatbruschetta är lika god som förrätt, som den är till fredags- eller lördagsmys när man bara är sugen på något extra gott framför tvn! Självklart kan man ha något annat än tomat- och basilikaröra på en bruschetta, men just denna riktigt klassiska varianten är helt klart min favorit! Basilikaälskare som jag är!