Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklingwrap med ananas

Godmorgon Blekinge!
 
Ja, jag och barnen befinner oss fortfarande nere i Blekinge hemma hos min lilla mamma. Barnen älskar verkligen att vara hos mormor, och det är så klart extra roligt nu när det är marknadshelg också! Vi var nere en sväng på marknaden igår eftermiddag efter vi kom hit, och direkt så vill de ju så klart ha allt, och åka alla karuseller, helt med en gång! Vi ska ju dock vara kvar här tills på söndag, så lite får de allt lugna sig.
Nu ska vi strax äta frukost här och blir det så klart dagens första runda ner till Holjemarknad efter det. Först tänkte jag dock att jag skulle bidra med ett litet recept en lördag som denna... Eller recept är kanske fel ord egentligen för denna rätten är mer än något ett tips. Ett väldigt bra tips!
 
Wraps är ju nästan som en form av tacos kan man säga, och man kan rulla in...ja, egentligen vad som helt i en wrap! Här kommer ett tips på en av mina favoritwraps, som inte bara är enkelt och väldigt fräscht och friskt, utan det är dessutom kalorisnål mat för den som vill ha det! Dessutom funkar det lika bra till lunch eller fredagsmys, eller varför inte ta med en wrap på picknick!?
 

Kycklingwrap med ananas

 
4 portioner
 
  • 8 medium tortillabröd
  • ca 300 gram kycklingfilé
  • körsbästomater
  • machêsallad
  • Gurka
  • 1 färsk ananas
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • salt och peppar
 
 
 
  1. Tärna kycklingen, salta och peppra och stek den i smör tills den är genomstekt.
  2. Hacka grönsaker och ananas och dela upp i skålar.
  3. Fördela grönsaker, ananas och kyckling i tortillabröden och toppa med lite matlagningsyoghurt.
 
 
 
Självklart kan man ha precis vilka grönsaker man vill i sin kycklingwrap, men just ananas och kyckling tillsammans? Ja, det är faktiskt nästan ett måste!! Dessutom är ju färsk ananas både godare och framför allt nyttigare än ananas på burk, så jag rekommenderar verkligen att ni använder er av just färsk ananas.