Powered by Jasper Roberts - Blog

Somrig Jordgubbssallad

God eftermiddag...
 
Vilken dag jag haft haft idag... Hektiskt och kaotisk på jobbet hela dagen och det har minst sagt blivit mer spring än vanligt om man säger så. Jag är med andra ord ganska trött i huvudet nu... Nu kanske man skulle kunna tycka att dagen skulle lugna ner sig och bli lite bättre då? Nej, tyvärr inte. Just nu sitter jag nämligen här och tittar på klockan hela tiden med en stor klump i magen... Jag ska nämligen till tandläkaren om bara en liten stund, och jag vill inte, vill inte, vill inte! Tandläkarbesök är verkligen något av det absolut värsta jag vet! Tyvärr har jag dock fått ont i en tand och måste nu snällt masa mig dit, men jag vill verkligen lova att det är högt motvilligt som jag gör det. Ni får gärna skänka mig en styrkande tanke för jag tycker det är riktigt jobbigt att gå dit.
 
Nåja, vi kanske ska prata om något roligare kanske? Mat är ju roligt! Det tycker i alla fall jag! Så, idag tänkte jag tipsa om en jättegod och somrig sallad. En sallad som passa lika bra som lunch som den gör som tillbehör till middagen. Det är speciellt gott till grillat i kvällssolen! Vad är det då som gör salladen så somrig? Jo, det är jordgubbar i den - vad är somrigare än jordgubbar!? 
 

Jordgubbssallad

 
4 portioner
  • 1 påse salladsmix
  • 0,5 lite färska jordgubbar
  • 2 mozzarellabollar
  • ca 2-3 dl krutonger (gärna med smak av örter och vitlök)
 
  1. Skölj av salladen och lägg den i en stor skål.
  2. Skölj, snoppa av och dela jordgubbarna i halvor.
  3. Tärna mozzarellaosten.
  4. Blanda samman alltihopa.
 
Servera eventuellt tillsammans med en god vinegrette gjord på olivolja och balsamvinäger!