Powered by Jasper Roberts - Blog

Lime- och chililax

Hej igen!
 
Vilken fin dag det har varit på alla sätt och vis! Solen sken på oss när vi vaknade redan för första gången på vad som känns som en hel lång evighet! Efter frukosten satte vi oss alla i nya bilen och körde in till stan. Vi hamnade på spontanbesök hemma hos barnen farfar och hans sambo där vi hängde och hade det lugnt och skönt ett litet tag. Lite kaffe och lite skitsnack med nära och kära är ju faktiskt aldrig fel!
Därifrån åkte vi vidare till mataffären där vi skulle handla lite tänkte vi. Ja, alltså lite handlade vi ju, men mitt i shoppingen fick vi för oss att vi skulle göra ännu ett spontanbesök idag - nämligen till RoseGarden för middagsbuffé. Så, det blev inte så mycket handlat, utan vi åkte och åt mat istället, och det var lika fantastiskt gott som förra gången vi var där. Är ni i Växjö någon gång, så är det helt klart värt ett besök!
Innan vi sedan körde hemåt igen så stannade vi till på Hemmakväll inne i stan också. Barnen fick välja varsin film: sonen valde Walking With Dinosaurs och dottern ville ha en Monter High film. Nöjda och glada båda två gick de gladeligen och lade sig när vi kom hem, och nu ligger de och sussar sött i sina sängar!
 
Själv tänkte jag sätta mig och kolla lite serier en stund innan jag också kryper ner i säng. Innan dess, så blir det lite mer mat här på bloggen - vad sägs om lite syrlig och het lax till middag imorgon exempelvis?
 
 
Lime- och chililax
 
4 portioner
 
  • 4 portionsbitar lax
  • 4 tsk hackad chili
  • 4 msk pressad lime
  • 2 tsk ingefära
  • salt och citronpeppar
 
 
 
  1. Lägg laxbitarna i en ugnssäker form.
  2. Häll den pressade limen över fisken.
  3. Strö över ingefära och hackad chili.
  4. Salta och peppra.
  5. Tillgaga laxen på 175 grader i ca 20 minuter, eller tills fisken är färdig beroende på tjocklek.
 
Servera tillsammans med kokt ris och exempelvis edamamebönor.Är du dessutom lika förtjust i lime som jag? Servera då lite extra limeskivor vid sidan om, att pressa över fisken på tallriken. 
 
 
 Smaklig måltid allesammans, vi hös igen under morgondagen!